Eruh'ta Pkk/kck'den Gözaltına Alınan 14 Kişi Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Eruh'ta Pkk/kck'den Gözaltına Alınan 14 Kişi Tutuklandı

Eruh\'ta Pkk/kck\'den Gözaltına Alınan 14 Kişi Tutuklandı

SİİRT'in Eruh İlçesi'nde düzenlenen PKK/KCK operasyonunda, aralarında belediyeye kayyum olarak atanan Kaymakam'a bombalı saldırı hazırlığı yapanların da bulunduğu gözaltına alınan 18'kişiden 14'ü, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

02.12.2016 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİİRT'in Eruh İlçesi'nde düzenlenen PKK/KCK operasyonunda, aralarında belediyeye kayyum olarak atanan Kaymakam'a bombalı saldırı hazırlığı yapanların da bulunduğu gözaltına alınan 18'kişiden 14'ü, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, 4 kişi adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Siirt Emniyet Müdürlüğü'nden konu ile ilgili bugün yapılan yazılı açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüzce PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; İl ve ilçe belediyelerine atanan kayyumların hedef alındıkları yönünde elde edilen bilgi ve duyumlar üzerine Eruh Belediyesi'nde Kayyum olarak görev yapan Kaymakam Murtaza Dayanç'a bombalı ve silahlı eylem planladıkları tespit edilen ve örgüte yardım ve yataklıkta bulunan, milis - işbirlikçi faaliyetlerde bulunan şahıslara yönelik Eruh ilçemizde gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında; yakalanarak gözaltına alınan 18 şüpheliden, aralarında eski Eruh belediye başkanları H.K ve E.K' nin de bulunduğu 14 şahıs çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı. Diğer 4 kişi hakkında ise adli kontrol kararı verildi. Halkımızın can ve mal güvenliğini tehdit eden unsurlara yönelik mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" denildi. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eruh'ta Pkk/kck'den Gözaltına Alınan 14 Kişi Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement