Erzincan'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nda, 365. kısa dönem acemi erler için yemin töreni düzenlendi.

02.12.2016 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nda, 365. kısa dönem acemi erler için yemin töreni düzenlendi.

Yıldırım Akbulut Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okunmasıyla başlandı.

Törende daha sonra 365. kısa dönem 52 asker yemin etti.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, yaptığı konuşmada, vatana karşı sorumlu olunan görevlerin en başında askerlik görevinin geldiğini söyledi.

Arslantaş, "Vatanımızın dostları olduğu kadar düşmanları da var. Dostlarımıza güven vermeli, düşmanlarımıza karşı da ülkemizi korumakta azimli ve gayretli olduğumuzu göstermeliyiz. Böyle yapalım ki, düşmanların vatanımız hakkında besledikleri kötülük duygularını önleyebilelim. Daha doğrusu kötülük niyetlerini uygulamalarına fırsat bırakmamış olalım." diye konuştu.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tümay Özgür ise, "Genç silah arkadaşlarım, çok kısa sürede kışla yaşantısına alıştınız. Güzel ülkemizin güzel insanlarıyla tanıştınız, kaynaştınız. Belki de bir ömür boyu sürecek arkadaşlıklar edindiniz." dedi.

Törene, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Kemal Başak, 59. Topçu Eğitim Tugay Komutanı Albay Sebahattin Türker ile askerlerin aileleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Erzincan'da Kısa Dönem Askerler Yemin Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement