Erzurum'da Kültür Sanat - Son Dakika
Yerel

Erzurum'da Kültür Sanat

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Nasreddin İnadın Sonu" ve "Hüzzam" oyunlarını sahneleyecek.

23.04.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Devlet Tiyatrosu (EDT), "Nasreddin İnadın Sonu" ve "Hüzzam" oyunlarını sahneleyecek.

Özer Tunca'nın yazdığı, Levent Aras'ın yönettiği "Nasreddin İnadın Sonu" adlı çocuk oyununda Taner Köse, Ömer Menteşe, Samet Talayman, Kübra Tığtepe, Melike Durak Aras, Fatma Ayçin Güvercin, Gülsüm Yalçın rol alıyor.

Dekor tasarımını Özlem Karabay'ın, giysi tasarımını Ceren Karahan'ın, ışık tasarımını Duran Güngör'ün, sahne amirliğini Çiğdem Kaplan'ın yaptığı oyunda, Mizah ustası Nasreddin Hoca'nın dilden dile, ülkeden ülkeye ulaşmış, bugünün insanına göndermeleri olan fıkralarından yola çıkılarak yazıldı. Bir kumpanya konseptinde sahnelenen oyunda var olanın değerinin bilinmesi, körü körüne zıtlaşmanın ve inatlaşmanın sonucunun ne tür kayıplara sebep olduğu, müzik eşliğindeki keyifli bir hikayeyle anlatılıyor.

Oyun, bugün saat 14.00'te seyirciyle buluşturulacak.

Güner Sümer'in yazdığı "Hüzzam"ın yönetmenliğini, Olcay Poyraz yapıyor.

Dekor tasarımını Ethem Özbora'nın, giysi tasarımını Yıldız Köse'nin, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda Meral Üner rol alıyor.

Tek kişilik oyun, "Toplumsal değişmeyle zaman, bir buldozer gibi gelip geçecek..." notuyla izleyiciyle buluşuyor. Toplumsal değişimin ele alındığı eser, 8 yaş üstü izleyici için öneriliyor.

Oyun bugün, yarın ve cumartesi günü 19.30'da, pazar günü 14.00'te sahnelenecek.

Erzurum Kültür Turizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği'nde de cumartesi ve pazar günü Erzurum halk oyunları ve Erzurum barı eğitimi verilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum'da Kültür Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement