Erzurum Belediye Başkanından Yatırım Sinyalleri - Son Dakika
Yerel

Erzurum Belediye Başkanından Yatırım Sinyalleri

Erzurum Belediye Başkanından Yatırım Sinyalleri

Erzurum Belediye Başkanı Sekmen, kentsel dönüşümden içme suyu projesine, spor kamp merkezinden altyapı çalışmalarına kadar birçok alanda yatırım yapacaklarını söyledi.

26.07.2014 13:43  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kentsel dönüşümden içme suyu projesine, spor kamp merkezinden altyapı çalışmalarına kadar birçok alanda önemli yatırımlar yapacaklarını bildirdi.

Sekmen, yaptığı açıklamada, birlik ve beraberliğin önemli olduğunu belirterek, kentle ilgili beş yıllık planları eylülde tamamlayarak, kalkınma çalışmalarına başlayacaklarını ifade etti.

İçme suyu projelerinin bakanlıkta olduğunu ve tasdik ettirmeye çalıştıklarının altını çizen Sekmen, şunları kaydetti:

"Kanalizasyon ve yağmur suyu projelerini çizdiriyoruz. Amacımız gelecek yıl üçünü birlikte gerçekleştirmek. Baca kapaklarını asfalt seviyesine çıkarmaya başladık. Kentsel dönüşüme yoğunlaştık. Kentsel dönüşüme katkı sağlayacağız. Mahallebaşı'ndan aşağı olmak üzere büyük bir kentsel dönüşüm çalışmasını belli bir aşamaya getireceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile kentsel dönüşümle ilgili protokol imzaladık. Çırçır'da da kentsel dönüşümü başlatacağız."

Erzurum'un futbolda kamp merkezi olacağını ifade eden Sekmen, yüksek irtifa kamp merkezini, 16 takımın aynı anda antrenman yapar hale getireceklerini vurguladı.

Sekmen, şehrin üretim ve yatırım eksikliğinin bulunduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"2. Organize Sanayi Bölgesi'nin işlemleri bitti. Bölgede yatırım yapmak isteyen müteşebbisler var. İstanbul'da deri organize sanayicileriyle görüştüm. Önümüzdeki aylarda burada inceleme yapılacak. Tekstille ilgili 40 makine oluşturduk. Amacımız Erzurum'da kurulacak tekstil fabrikasına ara eleman yetiştirmek. 4 fabrika Erzurum'a yatırım için bekliyor. Termik santrali konusunda iddialıyım. Konudan başbakanımız ve ilgili bakanımızın da haberi var. İşsizliğin belini kıracağım. Kentimizde yatırım ve üretim çalışmalarına yoğunlaşacağım."

Sekmen, yasal ve şeffaflık ilkesini önemsediklerini kaydederek, "Bütün hizmetlerimiz yasal ve şeffaflık ilkesinde hayata geçirilecek. Bu belediyede gizli kapaklı bir şey yapmayacağız. Benim felsefem bu. Her şey açık olacak. Yaptığımız ve yapacağımız her iş yasal olmalı" ifadelerini kullandı. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Erzurum Belediye Başkanından Yatırım Sinyalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement