Enes'in Acısı Amcasını Toprağa Göndermiş, Katil Aramalara Katılmış - Son Dakika
Güncel

Enes'in Acısı Amcasını Toprağa Göndermiş, Katil Aramalara Katılmış

Enes\'in Acısı Amcasını Toprağa Göndermiş, Katil Aramalara Katılmış

Kaybolmasıyla Türkiye'yi ayağa kaldıran ve dün cesedi komşusunun evinin bahçesinde çıkan Küçük Enes'in arkasından gelen haberler ayrı bir yıkıma neden oluyor.

05.07.2015 14:50  Güncelleme: 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'ın Tuzluca lçesinde bir hafta önce kaybolan ve dün evlerine bitişik akrabalarının bahçesinde bir çuval içerisinde toprağa gömülü halde bulunan 6 yaşındaki Enes Tosun'in Erzurum Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlandı. Tosun'un cenazesi toprağa verilmek için memleketine gönderildi.

Olayın arkasından gelen haberler ise ayrı bir yıkımı neden oluyor. Enes'in kayıp haberini alan amcası üzüntüye dayanamayarak kalp krizi geçirip hayata veda etmiş. Öte yandan olayla ilgisi bulunan şahısta aile ile birlikte oturup ağlamış ve arama çalışmalarına katılmış.

ARAMA KÖPEKLERİ BULDU

Olay, Tuzluca İlçesi'ne 23 kilometre uzaklıktaki Güllüce Köyü'nde meydana geldi. Metin- Bahar Tosun çiftinin iki çocuğundan büyüğü olan Enes Tosun, 29 Haziran günü oynamak için çıktığı evine bir daha dönmedi. Bakkal dükkanı işleten Baba Metin Tosun'un jandarma ve AFAD ekiplerine haber vermesi üzerine Enes'i arama çalışmalarına başlatıldı. Aramalara rağmen Enes bulunamadı. Enes Tosun'u bulmak için Iğdır Emniyet Müdürü Yüksel Babal, Ankara'dan özel ekip ve kadavra konusunda eğitimli köpekleri getirtti. Arama köpekleri, dün sabah Tosun ailesinin bitişiğindeki evin bahçesinde tepki verdi. Metin Tosun'un akrabalarına ait olduğu belirlenen evin bahçesinde yapılan kazıda Enes'in çuval içindeki cesedi bulundu.

GÖZALTINDA İTİRAF

Olayla ilgili olarak baba Metin Tosun'un amcasının oğlu olan ve köydeki çoban Mehmet Tosun eşi Güneş Tosun ve bir yakınları olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı. 3 çocuk annesi Güneş Tosun'un ifadesinde cinayeti itiraf ettiği iddia edildi.

"İTTİM ÖLDÜ"

Tosun, iddiaya göre, evlerine gelerek çocukları ile oyun oynayan Enes'i yaramazlık yaptığı için ittiğini ve çocuğun kafasını duvara çarpıp öldüğünü daha sonra korktuğu için de bahçeye gömdüğünü söyledi.

AMCASI ACIYA DAYANAMAMIŞ

Tuzluca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Enes Tosun'un cenazesi otopsi için dün gece yarısı Erzurum'daki Adli Tıp Kurumuna getirildi. Burada otopsiyi bekleyen amca evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Engin Tosun, yaşananlara inanamadıklarını belirtti.

Enes'in kaybolduğu haberini alan Ankara'daki amcaları İsa Tosun'un üzüntüden kalp krizi geçirerek yaşamını yitirmiş.

"BİZLE OTURUP AĞLADI"

Tosun, "Köpeklerin havlayarak tepki verdiği yeri 10- 15 santim kazdıktan sonra bir çuval bulduk için açıp baktığımızda yeğenimin çürümeye başladığı cesetini gördük. Olayı amcamın oğlunun eşi yapmış. Kendisi ve eşi bizimle birlikte ağlıyor, arama çalışmalarına katılıyordu. 'Neden böyle bir şey yaptı' diye düşünüyorum ama aklıma hiçbir şey gelmiyor. Allah belasını versin. Her gün evimize girip çıkan biriydi. Ekmeğimizi paylaşıyorduk. Yeğenim Enes'in kaybolduğu haberini alan Ankara'daki amcamız İsa Tosun (50) buna üzülüp kalp krizi geçirdi ve bir gün sonra da yaşamını yitirdi. Allah böyle acıyı kimseye yaşatmasın. Yeğenimi bugün ikindide toprağa vereceğiz." dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Enes'in Acısı Amcasını Toprağa Göndermiş, Katil Aramalara Katılmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Ben Bir Anneyim: Gerçekten annelik duygusu tasiyorsan bilirsin kaybetme korkusunu, incitmekten korkarsin ölümden bile bazen korkarsin çocuklarım ne olur diye. Bizler ne ara bukadar canilestik ne ara bukadar kötü acımasız planlar kurduk. Bizden biri olamaz bu cani 3 cocugunuda enesle birlikte toprağa gomdude haberi yok aslında o çocuklar o katil annenin damgasinida hep üzerinde tasiyacaklar ister istemez. Allahım sen bizi şeytani fikirlerden ve günahlardan sakın amin 38 1 Yanıtla
  • sami sabri: çocuk ne gördü acaba? 35 2 Yanıtla
  • Karslı: Allah belasını versin pislik kadın nasıl kıydın 26 1 Yanıtla
  • Vatandaş: Kadın itim Demiş yanlız raporda yazmayla boğularak öldürülmüş eleri bağlı bir şekilde bulunmuş 27 0 Yanıtla
  • Not: Bence bu üç kişiyle ilgili bir araştırma yapın bunları nasıl gördü bu sübyan ?????köylülerden her türlü şey beklenir 14 11 Yanıtla
  • ma nie ne oldi: Ömür boyu hapis bazen dil varmiyor söylemeye elde gitmiyor yazmaya günahsiz masum çocuk cok üzüldüm 23 0 Yanıtla
  • Cyprus: 6 yaşında bir cocuğa savunmasız bir sabuya yazıklar Allah ıslah etsin 18 2 Yanıtla
  • Erciyes: Bu kadinlar ne fesat ne karni dar bi yaratiklar yaaa ne istedin guzelim cocuktan ALLAH GANI GANI RAHMET EYLESIN. Su mubarrek ayda ne istedin cocuktan bu kadina omur boyu cektirilsin 12 5 Yanıtla
  • Kaann ç: Bence başka iş var bu işte...yinede günah almak istemem.İnşallah bir ikinci kişi çıkmaz... 16 0 Yanıtla
  • antu: Kesin kadın fesatliktan yapmıştır .ailenin geleceğini karartmak için çünkü kadın=şeytan 10 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti
    17:01 Albüm: Endonezya'nın Ramazan'a Özel Lezzeti "Mie Glosor"

    Endonezya'nın Batı Cava eyaletinin Bogor kentinde bir tür geleneksel sarı erişte olan "mie glosor" yapan bir işçi, 18 Mart 2024. (Fotoğraf: Sandika Fadilah/Xinhua)

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor
    16:59 Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'ye katılan İYİ Parti üyelerine rozetlerini takarak siyasi ayrımları kırdıklarını ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi
    16:58 ERÜ'de Toplumda Sosyolojik Gelişmeler Konulu Toplantı Düzenlendi

    Erciyes Üniversitesi'nde AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler ve Rektör Prof. Dr. Fatih Altun'un katılımları ile "Toplumda Sosyolojik Gelişmeler" konulu toplantı düzenlendi. Toplantıda, toplumun sosyal değişimi, bu değişimin yönü ile aileye, çocuğa, kadına ve erkeğe olan etkileri, bu değişimin zararlarının önüne geçilmesi konularında, ERÜ'de yürütülen çalışmalar hakkında akademisyenlerle görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği
    16:57 Kayseri 2023-2024 Hentbol Sezonu Kulüplü Küçük Erkekler Hentbol İl Birinciliği

    Kayseri ilinde düzenlenen kulüplü küçük erkekler hentbol il birinciliği müsabakaları sona erdi. Melikgazi İzzet Öksüzkaya Orta Okulu Gençlik ve Spor Kulübü-A takımı il birinciliğini elde etti.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.

  • Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına
    16:54 Emeklilerden İstanbul'da Eylem... Temsili Seçim Sandığına "Emekliyi Soyana Oy Moy Yok" Yazılı Kâğıtlar Attılar

    Birleşik Emekliler Sendikası üyeleri, maaşlarına zam talebiyle İstanbul'daki Maltepe Meydanı'nda eylem yaptı. Eylemde temsili olarak kurulan bir seçim sandığına 'Emekliyi soyana oy moy yok' yazılı kağıtlar atıldı. 'Çay simit hesabı ile geldiniz. Emekliyi kuru soğana muhtaç hale getirdiniz' yazılı dövizler taşındı. Emeklilerin açıklamasında, 22 yıllık AKP iktidarı döneminde yalanlara karnı tok oldukları ve icraat istedikleri belirtildi.

  • İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu
    16:52 İznik'ten çalınan 5 koyun Yenişehir'de bulundu

    Bursa'nın İznik ilçesinde çalınan 5 koyun, Yenişehir ilçesinde bulundu. Jandarma, olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı ve 2'sini tutukladı. Koyunlar ise sahibine teslim edildi.

  • Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor
    16:52 Denizli'de Türkiye Voleybol Federasyonu Bölgesel Lig Müsabakaları Başlıyor

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından organize edilen Bölgesel Lig Müsabakaları, 22-24 Mart tarihleri arasında Denizli'de gerçekleştirilecek. Erkeklerde 6 takım, kadınlarda ise 8 takımın mücadele edeceği müsabakalarda grup birincileri Türkiye Finallerine katılma hakkı elde edecek.


Advertisement