Erzurum Khb Genel Sekreterliği Oltu Devlet Hastanesinde Başarılı Yangın ve Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika
Yerel

Erzurum Khb Genel Sekreterliği Oltu Devlet Hastanesinde Başarılı Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

Erzurum Khb Genel Sekreterliği Oltu Devlet Hastanesinde Başarılı Yangın ve Kurtarma Tatbikatı

Oltu Devlet Hastanesi’nde hastane personelinin de katkılarıyla Yangın ve Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi.

10.05.2016 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oltu Devlet Hastanesi'nde hastane personelinin de katkılarıyla Yangın ve Kurtarma Tatbikatı gerçekleştirildi.

Her türlü yangın faciasına karşı gerekli önlemlerin alındığından emin olmak için düzenlenen tatbikata,Oltu Belediyes İtfaiye Müdürlüğü de destek verdi.

Eş zamanlı düzenlenen uygulamalarla, binadan personelin, yatan hastaların tahliyesi, çeşitli kurtarma teknikleri ile alt ve üst katlarda mahsur kalanların kurtarılması, yangın söndürme teknikleri uygulamalı olarak gösterildi.

Temsili yangına Oltu Devlet Hastanesi personeli gerçeğini aratmayacak şekilde ilk müdahaleleri yaptı

Oltu Devlet Hastanesi Personel Şefi Sivil Savunmadan sorumlu Güven ÇEVİK kontrolünde başlatılan yangın tatbikatı Hastane 2.katında yangın dumanlarının çıkması ile hastane içinde yangın alarmı verildi daha sonra İtfaiye haberdar edildi . Oltu Belediyesi İtfaiyesi ve hastane yangın ekiplerinin iştirakleri ve birlikte müdahaleleri sonucunda yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları bir yandan sürerken 2.katta mahsur kalan hastalar itfaiye aracının merdiven uzatması ile aşağı alındı.Hastalar ilk yardım ekipleri tarafından ambulansa alınarak acil servise yönlendirilmeleri sağlandı. Tatbikat her hangi bir olumsuzluk yaşanmadan başarılı bir şekilde tamamlandı.

Yapılan yangın tatbikatı ile ilgili bir açıklama yapan Erzurum KHB Genel Sekreteri Prof.Dr. Fazlı Erdoğan Sağlık Bakanlığı'nın ulusal sınıflandırma standartları gereğince bu tatbikatların belli aralıklarla devam edeceğini belirtti. Hastane güvenliği, afet, bebek-çocuk kaçırılması gibi durumlarla ilgili tatbikatlarda hastane personelinin her an hazır olması için gerçekleştirilecektir. "Bugün burada çalışan arkadaşlarımız, her hangi bir yangın ve afet anında, itfaiye ve kurtarma ekipleri gelene kadar kendilerini riske atmadan nasıl müdahalede bulunacaklarını öğrendiler, tatbikatta görev alan arkadaşlarımıza çeşitli yangın söndürme ve kurtarma teknikleri gösterildi emeği geçen herkese teşekkür ediyorum "dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Erzurum Khb Genel Sekreterliği Oltu Devlet Hastanesinde Başarılı Yangın ve Kurtarma Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement