Erzurum Palandöken'de Tatil Keyfi - Son Dakika
Güncel

Erzurum Palandöken'de Tatil Keyfi

Erzurum Palandöken\'de Tatil Keyfi

Palandöken'de tatil keyfi Kış turizmin gözde kayak merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Dağı, sömestr tatiliyle birlikte hareketlendi.

24.01.2015 11:56

Palandöken'de tatil keyfi

Kış turizmin gözde kayak merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Dağı, sömestr tatiliyle birlikte hareketlendi. Toz karı, yakıcı güneşi, kayak pistleri, suni kar yağdırma sistemiyle kayaksevlerin begenisini kazanan Palandöken yarı yıl tatilinde cıvıl cıvıl oldu. Palandöken'deki otellerin doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı.

Tatilin ilk günü yerli ve yabancı kayak severlerin akınına uğrayan Palandöken Kayak Merkezi'nde tatilciler doyasıya kayak yapmanın zevkini yaşıyor. Kar kalınlığının 1 metyere ulaştığı Palandöken'de gündüz kayağa doymayanlar ışıklandırılmış pistler sayesinde gecede kayak yapabiliyor. Kayağın ardından Türk hamamlarına gererek yorgunluk atan tatilciler geceleri sabahın ilk ışıklarına kadar çılgınca eğlenerek tatilin keyfini doyasıya çıkarıyor. Düşe kalka kayak yapan çocuklara aileleri de zaman zaman eşlik ediyor. Çocukların tatili için Erzurum'a geldiklerini söyleyen Birsen Tolun, " İstanbul'daki evimizden çıktıktan 2.5 saat sonra kendimizi Palandöken'in pistlerinde bulduk. Tek kelime ile muhteşem. 2011'de Dünya Üniversitiler Kış Oyunları'na ev sahipliği yapan Palandöken'deki pistler ve mekanik tesisler harika. Paladöken'de kayak yapmak gerçekten bir ayrıcalıkmış. Bunu gelip yaşayınca daha iyi anlıyoruz" dedi.

Palandöken Kayak Merkezi'ndeki Xanadu Snnow White, Polat Renaissance, Palan, Dedeman Palandöken, Dedeman Ski Lodge otellerde sömestir tatili nedeniyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Kar kalınlığının Konaklı Kayak Merkezi'nde 60, Palandöken'de 40 santim olması nedeniyle turistler, doyasıya kayak yapmanın zevkini yaşıyor. Gece kayağı yapmak isteyenler Palandöken'de Xanadu ve Polat Renaissance'nin ışıklandırılmış pistlerde gece yarısına kadar kayak yapıyor. Tatilcilerden bir bölümü de geceleri bar, disko ve düzenlenen eğlencelere katılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzurum Palandöken'de Tatil Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement