Erzurum Winterfest 2014" - Son Dakika
Spor

Erzurum Winterfest 2014"

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar: "Şimdiye kadar kış turizmiyle ilgili sporcularımızın üstlerine giydikleri her şey yüzde 100 yurt dışından geliyordu.

12.12.2014 18:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Mehmet Erol Yarar, "Şimdiye kadar kış turizmiyle ilgili sporcularımızın üstlerine giydikleri her şey yüzde 100 yurt dışından geliyordu. Biz altı ay içinde eksi 30 dereceye dayanıklı yüzde 100 yerli kıyafet yaptırdık. İnşallah yarın dağıtacağız" dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Erzurum Winterfest 2014" organizasyonu kapsamında, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi'nde öğrencilere yönelik, "İktisadi Kalkınmada Kayak ve Kış Turizmi" adlı konferansta konuşan Yarar, dünyada 27 bin lift olduğunu anımsatarak, liftlerin Erzurum'da yanlış yere yapıldığını ve bunların bazılarının çalışmadığını söyledi.

Soçi'ye 51 milyar dolar yatırım yapıldığını, şehrin modernleştirildiğini ifade eden Yarar, "Güney Kore kış olimpiyatlarını aldı. Yaz olimpiyatlarını yaptı. Futbol şampiyonasını yaptı. Dünya şampiyonasını Japonya ile aldı. Bizim kış olimpiyatları vizyonumuz dahi yedi ay öncesine kadar yoktu. Biz federasyona seçilene kadar federasyon olarak olimpiyatlara aday olalım denilmemiş" diye konuştu.

Türkiye'nin dağlık bir bölge olduğuna değinen Yarar, 3 binin üzerinde 137 dağ bulunduğunu, Türkiye'de 48 ilde kayak yapılabileceğini vurguladı.

Yarar, 2,5 milyon nüfusa sahip Slovenya'nın olimpiyatlara 66 sporcuyla katıldığını, 80 milyon civarında nüfusu bulunan Türkiye'nin olimpiyatlardan madalya alamadığını belirtti.

Türkiye 2023 yatırım projeksiyonunun beş bin otel yapımı, 100 bölgede altyapı çalışması, 100 bölgede bin lift yatırımı, dağ işletme makineleri, tanıtım, eğitim ve okul, bölge kayak hastaneleri yapımını kapsadığını ifade eden Yarar, "Kayakla ilgili Türkiye'de yaklaşık 12 yıl içerisinde 48,450 milyar avro yatırım yapılabilecek" dedi.

Yarar, kullanılacak ekipmanı da yurt dışından getirmeyeceklerini dile getirerek, "Şimdiye kadar sporcularımızın üstlerine giydikleri her şey yüzde 100 yurt dışından geliyordu. Biz altı ay içinde eksi 30 dereceye dayanıklı yüzde 100 yerli kıyafet yaptırdık. İnşallah yarın dağıtacağız" şeklinde konuştu.

Federasyon alarak hazırladıkları Kayakla Kalkınma Projesi'nin ulaşım sektöründen otel yapımına, tur operatörlüğünden tesis bakım onarıma, spor eğitmenliğine kadar birçok alanı kapsadığına dikkati çeken Yarar, "Kayağa yapılacak yatırımlar sayesinde 500 bin kişi direkt, bir milyon kişi de dolaylı olarak istihdam edilebilecek" ifadesini kullandı.

Yarar, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. - Erzurum

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement