Esas Holding'den Bolu'ya 85 Milyon Dolarlık Avm - Son Dakika
Güncel

Esas Holding'den Bolu'ya 85 Milyon Dolarlık Avm

Esas Holding\'den Bolu\'ya 85 Milyon Dolarlık Avm

Esas Holding'in Bolu'da 85 milyon dolarlık yatırımla yaptığı 'Esas 14 Burda' alışveriş merkezi törenle açıldı.

05.11.2015 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esas Holding'in Bolu'da 85 milyon dolarlık yatırımla yaptığı 'Esas 14 Burda' alışveriş merkezi törenle açıldı. Esas Holding Yönetim Kurulu üyesi Ali Sabancı uluslararası markaların buluştuğu alışveriş merkezinin bin kişiye istihdam sağlayacağını söyledi.

Esas Holding tarafından D-100 Karayolu Paşaköy mevkiinde inşaat çalışmalarına 1,5 yıl önce başlanan 35 bin metrekarelik alan üzerine kurulu 'Esas 14 Burda' alışveriş merkezi kapılarını açtı. 85 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen alışveriş merkezinin açılış törenine Bolu Valisi Aydın Baruş, Düzce Valisi Ali Fidan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emine Sabancı Kamışlı, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ve davetliler katıldı. 120 mağazanın yer aldığı 3 katlı alışveriş merkezinin duvarları grafiti sanatçısı Leo Lunatic'in hazırladığı Türk ve dünya sinemasının en kült filmleriyle süslenirken, alışveriş merkezinin tam ortasında yer alan ve doğal hayatı yansıtan ağaçlar da Esas 14 Burda'ya renk kattı.

Alışveriş merkezi olmayan yerlere organize perakende getirebilmek için yeni AVM'ler açtıklarını belirten Ali Sabancı, "AVM olmayan yerlere organize perakende getirebilmek ve Bolu gibi şehirleri daha önce tanışmadığı markalarla tanıştırmak istedik. Biz buraya yaklaşık 85 milyon dolar yatırım yaptık. Bu rakam iyi bir yatırım. Bu bizim şu an çalışan 3'üncü alışveriş merkezimiz. Önümüzdeki aylarda 4'üncüsünü Kocaeli'nde açacağız. Burada 120 tane dükkan ve bunların çoğu daha önce Bolu'ya hizmet etmemiş dükkanlar. Burada kuyumcu arkadaşlarımız var ve yerel markalardan oluşuyor. Bu çok güzel. Yerelde uluslararası markaların birleştiği bir nokta. İşin sosyal boyutuna baktığımız zaman da bin kişilik bir aileye istihdam veriyor. Böyle bakıldığı zaman çok güzel bir örnek. Bolu'nun en büyük alışveriş merkezi konumuna geldi" diye konuştu.

Açılış töreninde konuşan Esas Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Kamışlı ise halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak bir alışveriş merkezi yarattıklarını ifade ederek, " Türkiye'nin yükselen önemli değerlerinden biri olduğunu düşündüğümüz Bolu ilinde yaklaşık 85 milyon dolar yatırımla hayata geçirmeye karar verdik. Bu açılışta da yaklaşık bin kişilik istihdam ile açmış olacağız. Bolu'nun merkezinde halkın tüm ihtiyaçlarını çözüm bularak alışverişin yanı sıra yeme içme, kültür sanat ve eğlencenin de tek adresi olmaya hazırlanan Esas 14 Burda mağazaları, hipermarket, elektronik, market ve yapı market alanlarıyla bir sinerji yaratacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Aydın Baruş, Ali Fidan, Alaaddin Yılmaz, Emine Sabancı Kamışlı, Ali Sabancı ve Erhan Kamışlı açılış kurdelesini keserek davetlilerle birlikte alışveriş merkezini gezdiler. Protokol üyeleri Sabancı ailesiyle birlikte AVM içerisinde yer alan bazı mağazaların da açılışını yaptı. - Bolu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Esas Holding'den Bolu'ya 85 Milyon Dolarlık Avm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Şevki Dündar: Kaç kişinin ocağına incir ağacı dikeceksiniz hep birlikte göreceğiz. .. 0 0 Yanıtla

Advertisement