Eşbaşkanlar Çocuklarla Kamp Ateşini Yaktı - Son Dakika
Yerel

Eşbaşkanlar Çocuklarla Kamp Ateşini Yaktı

Eşbaşkanlar Çocuklarla Kamp Ateşini Yaktı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin Çocuk Yaz Kampı başladı. Kamp ateşini Eşbaşkanlar Fırat Anlı ve Gültan Kışanak çocuklarla birlikte yaktı.

28.06.2014 12:53

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Şube Müdürlüğü'nün düzenlediği Çocuk Yaz Kampı, 90 kişilik öğrenci grubunun katılımıyla başladı.

Tatil yapma imkanı bulamayan dezavantajlı çocuklar için düzenlenen Çocuk Yaz Kampı bu yıl 9. kez kamp ateşinin yanmasıyla başladı. Her hafta 90 çocuğun katılacağı kamptan bu yıl 900 çocuk faydalanacak. 9 -14 yaş grubundaki kız ve erkek çocukların yararlandığı kamp 27 Ağustos 2014'e kadar sürecek.

Çocuk Yaz Kampı'nda her çocuğa spor çanta, diş fırçası, diş macunu, ayakkabı, terlik, havlu takımı, şort, tişört, şapka, bandana, terlik, iç çamaşırı, çorap, şampuan, bone hediye ediliyor. İki voleybol, bir futbol, bir basketbol sahasının bulunduğu çocuk yaz kampında çocukların yüzebileceği havuz ile çocuk oyun grupları ve fitness grubu bulunuyor.

Günde dört öğün yemeğin verildiği kampta çocukların tatil yapmalarının yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sunması, çevresi ile daha uyumlu olması ve mutlu bir çocukluk geçirmesi amaçlanıyor. Kampta çocuklara; resim ve el becerileri atölyesi, sportif faaliyetler, halk oyunları atölyesi, çocuklar için insan hakları atölyesi, akran eğitimi, Kürt Dil Atölyesi, Drama Atölyesi, Zeka Oyunları Atölyesi, Satranç Atölyesi ve bisiklet sürme eğitimi veriliyor.

Kampa katılan çocukları ayrıca İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri tarafından yangın ihbarı ve söndürme eğitimleri uygulamaları olarak veriliyor.

Başkanlar çocuklarla keyifli bir gün geçirdi

Kampın ilk günü Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı ile Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Eşref Güler çocukları yalnız bırakmadı.

Anlı ve Kışanak, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Eşref Güler'le birlikte çocuklarla halaylar çekip birlikte şarkılar söyledi. Eşbaşkan Anlı ise yüzme havuzunda çocuklarla yüzdü, havuz yarışı yaptı. Başkanlar daha sonra çocuklarla langırt, futbol ve voleybol oynadı. Yemek vakti geldiğinde de başkanlar çocuklara kendi elleriyle yemek dağıttı.

Kamp ateşi yakıldı

Akşam saatlerinde kamp ateşini yakmak üzere Gezin'de tatil yapan halkın da katılımıyla bir gece düzenlendi. Eş Başkan Fırat Anlı burada yaptığı konuşmada, belediye olarak 9yıldır kamp düzenlediklerini belirterek, "Bu yıl da büyük coşkuyla yeniden başladı kampımız. Diyarbakır çocuklarına hayırlı olsun. İnşallah Diyarbakır ilçelerinde ve çevresinde yeni kamplar inşa edeceğiz. Her şey çocuklarımız ve geleceğimiz için. Diyarbakır gençler ve çocukları her alanda aydınlık geleceklere layıktır. Biz çocuklar ve gençlerimizin adının güzel olmayan şeylerin içinde geçmesin diyoruz. Biz her zaman istiyoruz çocuk kampı gibi spor, kültür ve sanat ve aydın insanlar olarak Diyarbakır'ın geleceğini aydınlatsınlar." diye konuştu. Anlı, çocuklara sunulan bu hizmeti başlattığı için önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Eş başkan Gültan Kışanak ise kampa katılan çocukların güzel anılarla ayrılacaklarını belirterek, "Bu yıl yaz kampımız ilk gurubuyla birlikteyiz. Bütün yaz devam edecek. 900 çocuğumuz buraya gelecek birlikte güzel günler geçirecekler. Çocuklarımız bizim canımız göz bebeğimiz. İstiyoruz onlar en iyi imkanlarda yaşasınlar. Daha fazla çocuğun bu imkanlardan yararlanması için önümüzdeki yıllarda yeni kamp alanları açacağız. Çocuklarımız güzel günler yaşacak." şeklide konuştu.

Çocukların kampta yaşayacağı güzel anıları hatıra defterine yazmalarını isteyen Kışanak, gelecekte de arkadaşlarıyla paylaşmalarını istedi.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Kışanak ve Anlı daha sonra çocuklarla birlikte kamp ateşini yaktı. Çalınan müzikler eşliğinde çocuklarla halaylar çekip, toplu fotoğraf çektirerek kamptaki günü tamamladı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Eşbaşkanlar Çocuklarla Kamp Ateşini Yaktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement