Esed'in Moskova'da Putin'le Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Esed'in Moskova'da Putin'le Görüşmesi

Rus yönetimi ve Suriye resmi medyasına göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed dünkü Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak askeri operasyonları ele alarak siyasi çözüm için beraber çalışma isteğini iletti.

21.10.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus yönetimi ve Suriye resmi medyasına göre, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed dünkü Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ortak askeri operasyonları ele alarak siyasi çözüm için beraber çalışma isteğini iletti.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov'un, Esed'in Moskova ziyaretini Rus basınına duyurmasının ardından, Kremlin'in resmi internet sitesinde görüşmeye ilişkin bazı ayrıntılar paylaşıldı.

Açıklamada, Esed'in Rusya'ya Suriye'deki yardımlarının ötürü teşekkür ettiği ve "Ülkemizi ekonomik ve siyasi olarak yeniden inşa etmek birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dediği kaydedildi.

Esed'in, "Elbette her askeri eylemin ardından siyasi adım gelmesi gerektiğini biliyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, Putin'in "Siyasi çözümle ilgili bizim duruşumuz, askeri operasyonlarda alınan olumlu sonuçların, tüm etnik ve dini gruplarla siyasi güçleri bir araya getirecek uzun dönemli siyasi çözümün temelini oluşturacağıdır" şeklindeki sözleri aktarıldı.

Suriye Devlet Haber Ajansı da (SANA) Esed ve Putin'in, Rus güçlerinin Suriye'de düzenlediği hava saldırıları, Esed güçlerinin operasyonları ve "terörle mücadele"deki işbirliğini görüştüğünü duyurdu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esed'in Moskova'da Putin'le Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement