Esenler'de Nazende Tezhip Sergisi - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Nazende Tezhip Sergisi

Esenler\'de Nazende Tezhip Sergisi

Müzehhibe Nazan Berbercioğlu'nun tezhip eserlerinden oluşan "Nazende Tezhip Sergisi", Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlıyor.

11.04.2016 15:34  Güncelleme: 15:40

Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü'nün katkılarıyla düzenlenen "Nazende Tezhip Sergisi" Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde ziyaretçilere açıldı. Müzehhibe Nazan Berbercioğlu'nun tezhip eserlerinden oluşan serginin açılışını; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ve Esenler Sanat Evi (ESEV) Koordinatörü Abdülbaki Kömür gerçekleştirdi.

MEDRESE DE VAR ÇEŞME DE

Berbercioğlu'nun yapmış olduğu "Nazende Tezhip Sergisi"; derleme, yorum, uyarlama ve özgün tasarım olarak 78 eserden oluşuyor. Sergide, birçok medrese, cami, külliye ve çeşmenin ayrıntıları işlenmiş şekilde yer alıyor. Sergi, 17 Nisan Pazar gününe kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Nazan Berbercioğlu kimdir?

Nazan Berbercioğlu, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek tezhip çalışmalarını dijital ortama aktarmaya başladı. 2009 yılı itibariyle Tıp Tarihi Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Nil Sarı önderliğinde 2010 İstanbul Kültür Başkenti projelerinden biri olan "İstanbul Çeşmeleri" projesinde yer aldı. Çok sayıda sergiye katılan Berbercioğlu'nun 8 kitabı bulunmakta. Kitaplarında 57 ayrı çalışması yer almış ve yayınlamıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esenler'de Nazende Tezhip Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement