Esenler'de Polise Ateş Açılması - Son Dakika
Güncel

Esenler'de Polise Ateş Açılması

Esenler'deki izinsiz gösteride, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin polis ekiplerine silahla ateş açması olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

20.08.2015 18:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'deki izinsiz gösteride, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin polis ekiplerine silahla ateş açması olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden 2'si tutuklandı.

Esenler Tuna Mahallesi'nde, üzerlerinde bomba düzeneği, molotofkokteyli ve havai fişek bulunan yüzleri maskeli bir grubun polis ekiplerine silahla ateş açması olayıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişiden Ö.K. ve Ö.Ş, işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesine sevk edildi.

Bu arada kolu sargılı olarak adliyeye getirilen Ö.Ş'nin olayda kolundan kurşunla yaralandığı öğrenildi.

Cumhuriyet Savcısı Uğur Yaşar Güngör tarafından ifadesi alınan Ö.K. ile Ö.Ş, tutuklanması istemiyle Bakırköy 3. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Mahkeme, 2 kişinin "örgüt üyesi olmak", "polise mukavemet etmek" ve "toplantı ve yürüyüş kanununa muhalefet etmek" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Yaşları 18'den küçük 2 şüpheliyle ilgili olarak ise Çocuk Suçlarından Sorumlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Akçay'ın 24 saatlik ek gözaltı süresi verdiği bildirildi.

Olay

Tuna Mahallesi Mahmutbey Caddesi'nde 18 Ağustos'ta toplanarak izinsiz gösteri yapan yüzleri maskeli YDG-H üyeleri, o sırada rutin denetimde bulunan "Yunus" ekiplerine silahlı saldırıda bulunmuş, motosikletli ekiplerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıkmıştı.

Çatışma sürerken, bölgeye Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de sevk edilmişti.

Çatışmada, 17 yaşındaki F.E. ölmüş, gruptan 4 kişi de gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin üzerinde, 4 maske, 10 molotofkokteyli, bir kutu havai fişek, bir havai fişek rampası ve patlayıcı madde ele geçirilmişti.

Patlayıcı madde, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanlarınca etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Esenler'de Polise Ateş Açılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement