Esenler'deki Stant Gerginliği - Son Dakika
Güncel

Esenler'deki Stant Gerginliği

Esenler’de bazı derneklerin kurdukları stantlardaki yardım malzemelerinin belediye çalışanları tarafından yerlere atıldığı iddialarının ardından, stant kurmak için gerekli olan iznin olaylardan bir gün sonra alındığı ortaya çıktı.

05.09.2014 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler'de bazı derneklerin kurdukları stantlardaki yardım malzemelerinin belediye çalışanları tarafından yerlere atıldığı iddialarının ardından, stant kurmak için gerekli olan iznin olaylardan bir gün sonra alındığı ortaya çıktı.

Esenler'de geçtiğimiz günlerde bazı dernekler Doğu Türkistan ve Filistin'e ulaştırmak amacı ile 1 günlük izin alarak yardım stant kurmuşlardı. Alınan resmi iznin dolmuş olmasına rağmen Esenler Dörtyol Meydanı'nda kurulan stantların kaldırılmaması nedeni ile belediye çalışanları devreye girerek usulüne uygun şekilde stantları toplamıştı. Bunun üzerine basında stantların yağmalandığı ve ayetlerin yerlere atıldığı iddialarının ardından Esenler Belediyesi'nden konunun aslına ilişkin açıklama yapılmıştı. Belediye tarafından malzemelerin sürenin dolmasının ardından usulüne uygun şekilde toplandığı açıklanmıştı.

Yapılan yalan haberlerin ardından ise yardım stantları için verilen iznin olaylardan bir gün sonrası olan 3 Eylül Çarşamba günü olduğu ortaya çıktı. Esenler Belediyesi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin valilik, ilçe kaymakamlığı ve emniyet'ten aldığı yardım stantları için izinlerin günü yani olaylardan 1 gün sonrasını 3 Eylül Çarşamba gününü kapsadığı ortaya çıktı. Bugün bazı basın yayın organlarında Saadet Partisi Esenler İlçe Teşkilatı ile Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin stantlarının kaldırılması olayına ilişkin Saadet Partililerin valilik, ilçe kaymakamlığı ve emniyet'ten gerekli izinleri aldığına dair belgelerin ortaya çıktığı iddia edildi. Olayın aslına bakıldığında görülüyor ki, resmi izin 3 Eylül 2014 Çarşamba günü yani olayların yaşanmasından 1 gün sonra alınmıştır. Bunun yanı sıra Saadet Partililerin aldıkları izin kapsamında 7 Eylül tarihine kadar yalnızca stant açma talebi yer alırken, alanda resim sergisi, sinevizyon gösterimi de yapıldı. Esenler Dörtyol'daki bu alanda stantlar, ilk günden beri açık ve 7 Eylül 2014 Pazar gününe kadar da açık kalacaktır" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Esenler'deki Stant Gerginliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement