Eşini Öldüren Kadına Verilen Hapis Cezası - Son Dakika
Güncel

Eşini Öldüren Kadına Verilen Hapis Cezası

İzmir'de, eve alkollü gelen ve kendisine şiddet uygulayan eşini öldürdüğü için 20 yıl hapis cezasına çarptırılan kadına, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yarğılandığı davada yine aynı ceza verildi.

19.06.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaburun ilçesinde, eve alkollü gelen ve kendisine şiddet uygulayan eşini öldürdüğü iddiasıyla 20 yıl hapse mahkum edilen kişiye, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yine aynı ceza verildi.

İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Zeynep Dönmez ve avukatı Cevat İmre katıldı. Dönmez, 4 çocuğunun da izlediği duruşmada savunmasını yaptı. Heyet, daha önceki kararı yinelerek sanığa 20 yıl hapis cezası verdi.

Mahkeme Başkanı Kemal Göker'in kararı açıklamasının ardından, sanığın duruşma salonunda bulunan çocuklarıyla görüşmesine izin verildi. Annelerine sarılan 4 çocuk gözyaşı döktü.

Avukat İmre, duruşma sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kararı tekrar temyiz edeceklerini belirterek, Yargıtay'ın kararı bu kez esastan bozacağını ve sanığın cezasının düşürülerek tahliye edilmesini beklediklerini söyledi.

-Olayın geçmişi

2011 yılında Karaburun'un Salman köyünde Zeynep Dönmez (47), eve alkollü gelen ve kendisine şiddet uygulayan eşini av tüfeğiyle vurdu. Dönmez, hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davada suçun haksız tahrik altında işlemesi ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 20 yıl ceza aldı.

Dönmez'in avukatının kararı temyiz etmesi üzerine Yargıtay 1. Ceza Dairesi, "olayın teknik bir konu olduğu, bu nedenle Adli Tıp Kurumundan rapor alınması gerektiğini belirterek kararı bozmuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eşini Öldüren Kadına Verilen Hapis Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement