Eşini Öldürmekten Müebbetle Yargılanan Kocaya 10 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Eşini Öldürmekten Müebbetle Yargılanan Kocaya 10 Yıl Hapis

Eşini Öldürmekten Müebbetle Yargılanan Kocaya 10 Yıl Hapis

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde 24 yıllık eşi Fatma Balaban'ı bıçaklayarak ödürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Kemal Balaban, 10 yıl hapis cezasına çarptırldı.

24.03.2015 13:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çeşme İlçesi'nde 24 yıllık eşi Fatma Balaban'ı bıçaklayarak ödürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Kemal Balaban, 10 yıl hapis cezasına çarptırldı.

Olay, 16 Haziran 2014'te çiftin Seyirtepesi'nde yaşadıkları çadırda meydana geldi. Kemal Balaban'la 24 yılllık eşi Fatma Balaban, tartıştı. Bir süredir aralarında şiddetli geçimsizlik olduğu öğrenilen çiftin tartışması, karşılıklı hakaretlerle büyüdü. Öfkeye kapılan Kemal Balaban, eşi Fatma Balaban'ı mutfak bıçağıyla göğsünden bıçakladı. Kanlar içinde kalan eşini otomobiline kadar taşıyıp, Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ne götüren Kemal Balaban, ardından hastaneden ayrıldı. Fatma Balaban kurtarılamadı. Emniyet Müdürlüğü'ne giden Kemal Balaban, polise teslim oldu, daha sonra tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Güneş Okur, Kemal Balaban hakkında 'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanması için ağır ceza mahkemesinde dava açtı.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Kemal Balaban ile avukatı Tolga Turgut katıldı. Kemal Balaban, eşiyle 24 yıldır evli olduğunu, hurdacılık yaptığını, çadırda yaşadıklarını, kahvaltıdan sonra eşi ve kızlarına hurda toplamak dışarı çıkmalarını söyleyince kavga çıktığını anlattı, "Eşim psikolojik tedavi görüyor. Kendisiin sakinleştirmeye çalıştım. Çekyata oturdu. Birden 'ah' diye bir sesle çekyata uzandı. Karnından kan geliyordu. Elimdeki bıçak kazaen karnına battı. Arabayla hasteneye götürmek için yola çıktım. Öldürme kastım olsaydı hastaneye yetiştirmeye çalışmazdım. Çok pişmanım" dedi.

Cumhuriyet Savcısı Çetin Demirci, sanığın ağırlaştırlmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması yönünde mütaala verdi. Sanık avukatı Tolga Turgut ise "Müvekkilim öldürme kastı ile hareket etmemiştir. Kesinlikle maktülenin ona doğru hamle yapması sonucu bıçak saplanmıştır. Müvekkilimin yaralama kastı dahi yoktur. Olaydan sonra eşini kurtarmak için çaba sarfetmiştir. Müvekilim hakkında 'kasten insan öldürme' değil, 'taksirle insan öldürme ya da, 'kastın aşılması' suretiyle öldürmeden cezalandırılması gerekir. TCK'nın 85/1 ya da 87/4 hükümlerini uygulanıp, tahliyesine karar verilsin" dedi.

Karar için mahkeme heyeti kısa bir ara verdi. Mahkeme Başkanı Hakim Ali Naki Ceylan, aranın ardından, her ne kadar sanık Kemal Balaban, hakkında 'yakın akrabayı öldürme' suçundan dava açılmış ise de, yapılan yargılama sonunda sanığın eylemini haksız tahrik altında gerçekleştirdiği anlaşıldığından, indirim maddelerini uygulayıp 10 yıl hapis cezasına çarptırıp, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, davayı bitirdi. Sanığın avukatı Tolga Turgut, mahkemenin kendi talepleri doğrultusunda TCK'nın 87/4 maddesine göre 'kastın aşılması suretiyle insan öldürme' suçundan cezalandırdığını söyledi. - Karataş

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Öldürmekten Müebbetle Yargılanan Kocaya 10 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement