İspanya'da Eski Adalet Bakanına Kadına Şiddet Suçlaması - Son Dakika
Güncel

İspanya'da Eski Adalet Bakanına Kadına Şiddet Suçlaması

İspanya'da eski Adalet Bakanı Juan Fernando Lopez Aguilar, eşine şiddet uyguladığı iddiaları ile mahkeme karşısına çıkacak.

07.04.2015 14:30  Güncelleme: 14:47

Dha DIŞ HABER – Eski Adalet Bakanına kadına şiddet suçlaması

İspanya'da eski Adalet Bakanı eşine şiddet uyguladığı iddiaları ile mahkeme karşısına çıkacak. İspanya'da geçtiğimiz dönem Sosyalist İşçi Partisi (PSOE)'den Adalet Bakanlığı yapan Juan Fernando Lopez Aguilar hakkında boşanma süreci yaşadığı eşine tokat attığı ve sözlü hakaret ettiği gerekçesi ile savcılık tarafından dava açıldı. Juan Fernando Lopez Aguilar halen Sosyalist İşçi Partisi'nden Avrupa Parlamentosunda milletvekili olarak görev yapıyor. Aguiler aynı zamanda Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde kadın hakları ve kadına karşı uygulanan şiddet olayları nedeni ile çıkarmış olduğu yasalarla tanınıyordu.

İspanya eski Adalet Bakanı Juan Fernando Lopez Aguilar suçlamalarla ilgili bir açıklama yaparak siyasi bir komplonun içinde olduğunu söyledi. Aguilar davanın sonuçlanmasına kadar ise Sosyalist İşçi Partisi'ndeki görevinin de askıya alınmasını talep etti. Kadına şiddet olayları İspanya'nın en hassas olduğu konuların başında geliyor. Kadına uygulanan şiddeti partiler üstü bir konu olarak gören hükümetler çıkardığı yasalarla parlamentoda tam anlamı ile bir bütünlük sağlayabiliyorlar. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İspanya'da Eski Adalet Bakanına Kadına Şiddet Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement