Eski Bağımlıya Yeşilay'dan Anlamlı Plaket - Son Dakika
Güncel

Eski Bağımlıya Yeşilay'dan Anlamlı Plaket

Eski Bağımlıya Yeşilay\'dan Anlamlı Plaket

Şanlıurfa Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, alkol bağımlılığından kurtulan Abdülaziz Batuk'u plaketle ödüllendirdi.

22.10.2014 14:23

Varlıklı bir hayat yaşarken alkol bağımlısı olan Urfalı Abdülaziz Batuk, bağımlılığını yenmesinin ardından Yeşilay tarafından ödüllendirildi.

Batuk geçmişindeki yaşantısını şöyle anlattı: " Şanlıurfa'da bir zamanlar ünlü bir kebap ustasıydım. Ustalığımla o kadar ünlenmiştim ki bu ün bana para olarak dönüyordu. Bende kazandığım bol parayla har vurup harman savuruyor, alkol kullanıyor nerede bir alem varsa kendimi orada buluyordum.
Varlık içinde yaşadığım bu şaşaalı hayat, bana bazen büyük yanlışlar da yaptırdı. Alkol üzerime baş belası olmuştu. Benimle aynı dönemde iş yapanlar her türlü varlığa kavuşurken, alkol bağımlılığı nedeniyle ben çoğu varlığımı kaybettim. Bir süre izdivaca çekildim ve bir daha alkol içmemek için ahdederek hacca gittim. Ardından namaza başladım. Hac dönüşünde uğraş olarak bir iş yapmayı düşündüm ancak nefsimden korktum. Kendi kendime 'Öyle bir iş yapmalıyım ki, nefsimi ayaklar altına almalıyım" diyerek tuvaletçilik yapmaya başladım. Beş altı yıldan bu yana Rızvaniye Camii tuvaletlerini işletiyorum. Caminin temizliğini yapıyor, çimlerini suluyor ve bekçiliğini yapıyorum."

Camiye verdiği hizmet ve kötü alışkanlıktan kendini rehabilite etmesinden dolayı Batuk'a önceki gün Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik tarafından ödül verildi.

Toplumda belli bir kariyere sahip olan, adı duyulmuş insanlara plaket vererek onurlandırmanın böylesi bir durumun yanında pek önemli olmadığını kaydeden Yeşilay Şanlıurfa Şube Başkanı Muharrem Çelik, "Sayın Abdülaziz Batuk'un hayat hikayesi maalesef birçok insanın başında. Ancak o öyle bir yol seçmiş ki, önce alkol kullanmaya tövbe etmiş. Ardından hacca giderek tevbesini pekiştirmiş. Hac dönüşünde ise nefsini terbiye etmek için kendine bir görev seçmiş. Yaptığı iş çoğu kişinin nefsine yediremeyeceği bir iş. Ama o hayatıyla böyle hesaplaşırken nefsini öldürüp, ruhunu yükseltmeyi becermiş. Alkol gibi zararlı bir alışkanlıktan kurtularak, caminin bakımını da üstlenmiş. Cami avlusunun temizliği, çimlerin bakımı, sulanması gibi işleri kendisi gönüllü olarak yapıyor. O'nun bu hareketi, nefsine aldanıp zararlı alışkanlıklara başlayan insanlar açısından önem taşıyor. Zararın neresinden dönersen kârdır düşüncesi, Abdülaziz Batuk'un hayatında tecelli etmiş. Biz de onun bu davranışını takdire şayan gördük. Bir plaketle onurlandırmak istedik" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eski Bağımlıya Yeşilay'dan Anlamlı Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement