Eski Çorlu Devlet Hastanesi'nin Yıkımı - Son Dakika
Yerel

Eski Çorlu Devlet Hastanesi'nin Yıkımı

Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Yavuz Akbulut, "Eski Çorlu Devlet Hastanesi'nin yıkılma nedeni şahıs arazisinde olması" dedi.

30.08.2015 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Yavuz Akbulut, "Eski Çorlu Devlet Hastanesi'nin yıkılma nedeni şahıs arazisinde olması" dedi.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıkım çalışmalarına başlanan Çorlu Devlet Hastanesi eski binasının yıkılma gerekçesinin binanın güçsüzlüğü ya da dayanıksız oluşunun değil, şahıs arazileri üzerinde olması olduğunu bildirdi.

Yıkımın ardından arazinin sahiplerine ve ilgililerine teslim edileceğini, eski Çorlu Devlet Hastanesi binasının olduğu alanda sürdürülen yıkım çalışmalarını kendilerinin de takip ederek zaman zaman incelemelerde bulunduklarını ifade eden Akbulut, şunları söyledi:

"Burada yapılan yıkım çalışmaları kapsamında, alanın bir bölümünün belediye arazisi olması nedeniyle yıkım maliyetinin bir kısmının belediye kaynakları tarafından karşılanması hususunda talebimiz oldu. Sağlık Bakanımızın Tekirdağ programında bu konu Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a da iletildi ve olumlu yanıt alındı. Bir süre de belediyenin yıkım çalışmaları sürecini bekledik. Eski Çorlu Devlet Hastanesi'nin yıkılma nedeni şahıs arazisinde olması."

Akbulut, yeni devlet hastanesinin tamamlanması ve 2012 yılında hizmete girmesinin ardından Sağlık Bakanlığı'nın eski devlet hastanesinin yer aldığı bölgedeki şahsa ait araziyi sahiplerine iade etme kararı aldığını hatırlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eski Çorlu Devlet Hastanesi'nin Yıkımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement