Eski İstihbarat Müdürü Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

Eski İstihbarat Müdürü Teslim Oldu

Eski İstihbarat Müdürü Teslim Oldu

İzmir merkezli 13 ilde “yasa dışı dinleme” iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 29 şüphelinin ifadelerinin alınmasına devam edilirken, hakkında arama kararı olan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ramazan Karakayalı, öğle saatlerinde emniyete gelerek bina önünde yaptığı basın açıklaması sonrasında teslim oldu.

20.08.2014 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir merkezli 13 ilde "yasa dışı dinleme" iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan 29 şüphelinin ifadelerinin alınmasına devam edilirken, hakkında arama kararı olan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ramazan Karakayalı, öğle saatlerinde emniyete gelerek bina önünde yaptığı basın açıklaması sonrasında teslim oldu.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının "çeşitli kurumlarda çalışan kamu görevlilerinin telefonlarının yasa dışı dinlediği" yönünde başlattığı soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan emniyet mensuplarının işlemleri, Bozyaka'daki Emniyet Müdürlüğü binasında sürüyor. Sabah saatlerinde hakkında arama yakalama kararı çıkarılan 4 emniyet mensubundan biri olan eski Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın teslim olmuştu. Öğleden sonra ise eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Ramazan Karakayalı da emniyete gelerek teslim oldu.

"HİÇBİR İLLEGAL İŞLEM YAPMADIK"

Kamuoyunda "liman operasyonu" olarak bilinen operasyonda sonra açığa alınan ve daha sonra Elazığ'da görevlendirilen Karakayalı, hakkında çıkarılan yakalama kararını, Elazığ'daki yeni görev yerine giderken öğrendiğini söyledi. Yoldan dönerek teslim olmaya geldiğini belirten Karakayalı, illegal dinleme adı altında bir suçlama ile karşı karşıya olduklarını belirterek, "Yaptığımız hiçbir işlem kanunsuz ve illegal değildir. Önleyici anlamda yapılan çalışmaların tamamı hakim kararıyla ve yetkili mahkemeler tarafından alınan kararlar ile yapılmıştır ve hiçbirinde kanunsuzluk yoktur. Önleme mantığını bilmeden salt yapılan dinleme çalışmalarına illegalite atfetmek doğru değildir" dedi.

"DEVLETİMİZ ÇAĞIRDI, GELDİK"

Gözaltına alınan meslektaşlarının hepsine kefil olduğunu belirten Karakayalı, hiçbir kanunsuzluk içinde bulunmadıklarını ifade etti. Karakayalı sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki arkadaşlara şunu ifade etmek istiyorum. Ben bunların tamamına şahidim. Bu insanlar hiçbir kanunsuzluk yapmadılar. Özelde İzmir halkının, genelde bütün bu vatanın tüm halklarının huzuru adına gecelerini gündüzlerine katıp çalıştılar. Ekmeğini yediğimiz bu devlete bu millete boynumuzu bükecek hiçbir ihanetin içinde olmadık. Fakat gelinen süreçte böyle bir suçlamayla karşı karşıyayız. Devletimiz bizi çağırdı. Devletin çağırdığı her yere gideriz. Bu kapsamda burada ifadelerimiz vereceğiz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski İstihbarat Müdürü Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement