Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in Ölümünün 53'üncü Yılı - Son Dakika
Yerel

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in Ölümünün 53'üncü Yılı

Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel\'in Ölümünün 53\'üncü Yılı

Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şubesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in ölümünün 53. yıldönümünde ortak bir basın açıklaması yaptılar.

26.02.2014 17:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şubesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in ölümünün 53. yıldönümünde ortak bir basın açıklaması yaptılar.

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Şube Başkanı Ayhan Türkseven, Hasan Ali Yücel'in özellikle köy eğitimi ve ilköğretim seferberliği hizmetleri, onu unutulmaz kılan çalışmalarından birisi olduğunu vurguladı. Türkseven, "Eğitimin yaygınlaştırılması olarak nitelenebilecek bu atılımda o tarihte nüfusun yüzde 80'ini oluşturan kırsal kesim insanı hedef kitle olarak alınmıştır. Cumhuriyet tarihimizin doğrudan halka ulaşan bu eğitim hareketi 17 Nisan 1940'da köy enstitüleri yasasının yürürlüğe girişiyle başlamıştır" dedi.

Köy Enstitülerinin kapatılış sürecinde O'na, İsmail Hakkı Tonguç'a ve arkadaşlarına yapılan karalamaların, suçlamaların büyük boyutlara ulaştığını anımsatan Türkseven şunları söyledi:

"O, bunların hepsine de açık yürekle karşı durur ve 'Köy Enstitülerinin bütün günahlarını omuzluyorum. Sevabı başkalarının olsun. O kurumların varsa ki şayet günahı bile benim için onurdur' diyecek kadar davasına sahip çıkmıştır. Oğlu Can Yücel; yurt dışı dövizli öğrencilik sınavını kazandığı halde 'Devletin başka alanlarda dövize ihtiyacı var' gerekçesiyle bu hakkını kullanmadığı; kendisinden evlilik izni isteyen kızına 'Evlenmekte serbestsin. Ama ne yazık ki maddi destekte bulunamayacağım. Gördüğün gibi kardeşlerinin öğrenimini sürdürmek için biz de zar zor geçiniyoruz' dediği ve bakanlığının bir döneminde ise sobalı evde yaşandığı bilinmektedir." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eski Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in Ölümünün 53'üncü Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement