Eski RTÜK Üyesinden Yarbay Mehmet Alkan'a Çok Sert İfadeler - Son Dakika
Güncel

Eski RTÜK Üyesinden Yarbay Mehmet Alkan'a Çok Sert İfadeler

Eski RTÜK üyesi Mehmet Doğan, Vahdet gazetesindeki yazısında Yarbay Mehmet Alkan'dan bahsederek, "Yarbay uyduruk bir rütbe... Karşı tarafta olsa cesedini itler paylaşırdı." gibi ağır ifadeler kullandı.

28.08.2015 13:42  Güncelleme: 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye gündemine 'Onbaşı bile olamayacakların general olduğu ülke' sözleriyle ve 312 generalin dava açmasıyla gelen eski RTÜK üyesi Mehmet Doğan, Vahdet gazetesinde bu kez Yarbay Mehmet Alkan'ı hedef aldı. Asım Yenihaber takma ismiyle yazan Doğan, aslında "yarbay" diye bir rütbenin olmadığını, bu rütbenin uydurma olduğunu söyledi. Yarbay Mehmet Alkan, şehit olan kardeşinin cenazesinde açılım sürecini ve bugünkü çatışmayı sorgulayan, Hükümeti eleştiren sözleriyle gündeme gelmişti.

"YARBAY UYDURUK RÜTBE"

Yarbay rütbesi için "bu uyduruk bir rütbe" diyen Doğan, "Ya Yar-bay? Bu da yardımcı bay demek! Anlayacağız, alaybeyinin, miralayın yardımcısı… Doğrudan söyleyelim: Savaşın öbür tarafında bulunanlar, yani haysiyetsizin önde gideni terör örgütünde bir rütbeli malum yarbayın konuştuğu tarzda konuşsa ne olurdu? O anda infaz edilirdi! Cesedini itler paylaşırdı. Çünkü bu konuşmanın askerî literatürdeki tanımlaması 'ordubozanlık'tır! Bir orduya düşman güllesinden fazla zarar verir" dedi.

MEHMETÇİKLERİ TOKATLA DİYE VERMEDİ

Doğan, Yarbay Mehmet Alkan'a da şöyle seslendi: "Ey Yar-Bay! Sen kiminle savaşıyorsun? Önce bunu idrak et! Sonra o rütbeleri neden aldın? Bu devlet seni bayramlarda geçit törenine katıl, merasimlerde gösteriş yap, en fenası karşına kura neferi olarak gelmiş olan mehmetçikleri tokatla diye vermedi… Askerlik mesleği, gerektiğinde ölmektir ve en doğru tarifi de budur. Veyl bu tariften haberdar olmayanlara!"

İŞTE MEHMET DOĞAN'ıN O YAZISI:

"Herkes benim uzmanlık alanımı generallerle sınırlı sanıyor! Elbette onlarla ilgili yazdıklarım büyük yankılar uyandırdı. Yargı tarihinin en yüksek tazminat davası ile karşı karşıya kaldım.Aleyhimde medya kampanyaları düzenlendi, bütün salma gezenler üzerime gönderildi…Korkudan selamı sabahı kesenler oldu…

Sonra devran döndü…

Bu sefer "sen haklıymışsın, bunlar onbaşı bile olamazmış gerçekten" diyenler çoğaldı.

İki grubu da ciddiye almadım: Zor zamanımda yanımdan kaçanlar ve devran dönünce beni alkışlayanlar…

Zaten o yazıyı bunun için yazmamıştım. Yüreği yanan bir Anadolu evladı olarak, vakar sahibi bir Osmanlı torunu olarak, yeryüzünde bir müslüman fert olarak doğru bildiğimi söylemeliydim…

Doğru söyleyene işte böyle 312 general dava açar!

Neyse şartlar değişti, ergenekon faslı da geldi geçti, taşlar yerine oturmaya başladı.

Devlet, hükümet, ordu, millet ilişkileri bir nizama girdi. Askerlerimizin, komutanlarımızın vakarı avdet etti…"Peygamber ocağı"na halel getiren muhteva zayıfladı.

Maksat vatan müdafasıysa, gerisi teferruat.

Gelelim Yar-bay'a…

Önce iştikaktan başlayalım: Bu uyduruk bir rütbe!

Zamanın paşaları Osmanlı'yı çağrıştırdığı için kendilerine Fransız sisteminden jenerali "general" olarak aldılar. Aşağı rütbelerde ise uydurmacılık yolunu seçtiler. Yar-bay, Alb-ay bunlar arasında. Bir de tuğ-bay vardı, sonra vazgeçtiler, tuğgeneral yaptılar...

Albay eskiden alaybeyi, yani "miralay"dı…

Ya yarbay? Şimdi inanmayacaksınız belki ama kaymakam!

Osmanlı'da bu rütbenin sivili de vardı ve şimdi dekullanılıyor. Kaymakam birinin yerine geçen, vekil, naib demek.

Ya Yar-bay? Bu da yardımcı bay demek!

Anlayacağız, alaybeyinin, miralayın yardımcısı…

Doğrudan söyleyelim: Savaşın öbür tarafında bulunanlar, yani haysiyetsizin önde gideni terör örgütünde bir rütbeli malum yarbayın konuştuğu tarzda konuşsa ne olurdu?

O anda infaz edilirdi! Cesedini itler paylaşırdı.

Çünkü bu konuşmanın askerî literatürdeki tanımlaması "ordubozanlık"tır! Bir orduya düşman güllesinden fazla zarar verir.

Savaştasın ve düşmanın tepe tepe kullanacağı bir zaaf gösteriyorsun. Bu asla rütbeli bir askere yakışmaz.

Peki ne oldu da bu yar-bay böyle fâhiş bir hata yaptı?

Bu ülkede şimdi iki seviyede savaş var. Birincisi silahlı savaş devlet güçleri terör örgütü ile savaşıyor.

İkincisi, bu savaşı malzeme olarak kullananlar Cumhurbaşkanı ile savaşıyor. Onu itibarsızlaştırmak, halkın gözünden düşürmek ve elbette mümkünse makamından uzaklaştırmak istiyorlar.

Bu savaş da en az PKK'nın savaşı kadar kirli…

Kimse hakikatin tarafını tutmak istemiyor. Kendini haklı çıkaracak ne varsa onu söylüyor. Gerçekte ne olup bittiği önemli değil. Şimdi Türkçe adını yazmaya yakıştıramadığım bir gazete gavurcası Speaker, düne kadar ne yazıyordu?

"Barış süreci ülkeyi mahvetti. Şehitlerin kanına ihanet edildi. Terör örgütü şehirlerde yuvalandı."

Bunun anlamı nedir?

Düşmana silahı ile cevap ver…

Evet o gün geldi! KCK ateşkesi bitirdi ve saldırıya geçti. Hükümet de tabii olarak cevabını verdi. Bu müleves örgütün karargâhını ve kamplarını, yağınaklarını yerle bir etti…

Siz şu ana kadar PKK'nın, KCK'nın ve HDP'nin "Kandil'de şu kadar can yitirdik, civanlarımız hayata doymadan gitti" diye ağladıklarını duydunuz mu?

Adamlar kan yutuyorlar, Kandil'de hava kuvvetlerimizin zaferini yok sayıyorlar. Eğer kabullenseler, o zaman mağlup bir güç olarak savaşanlar üzerinde müthiş bir psikolojik baskı oluşacak.

Ey Yar-Bay!

Sen kiminle savaşıyorsun? Önce bunu idrak et!

Sonra o rütbeleri neden aldın? Bu devlet seni bayramlarda geçit törenine katıl, merasimlerde gösteriş yap, en fenası karşına kura neferi olarak gelmiş olan mehmetçikleri tokatla diye vermedi…

Askerlik mesleği, gerektiğinde ölmektir ve en doğru tarifi de budur.

Veyl bu tariften haberdar olmayanlara!"

Eski RTÜK Üyesinden Yarbay Mehmet Alkan\'a Çok Sert İfadeler

Son Dakika Güncel Eski RTÜK Üyesinden Yarbay Mehmet Alkan'a Çok Sert İfadeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (296)

  • fatih: miletin yarabaya söylemek istedigini yazmis ,yuregine,kalemine saglik.. 18 62 Yanıtla
  • AYLA ERBAY: ALLAH senin gibi bir canlının belasını versin, dilerim ALLAH seni Kahr etsin. ALLAH aynı acıyı sana da yaşatsın. Askerimize laf söylemek senin ne haddine haddini bilmez. 67 2 Yanıtla
  • mert: Birileri vekillik derdinde galiba yalakaliga devam 60 7 Yanıtla
  • YOZGATLI: resmen salya atmış 59 3 Yanıtla
  • Anti-terörist: adamın yazdığı yazıyı okumadım abcak. Yarbay a Tsk yı küçük düşÜrmekten dava açılmalı... 20 34 Yanıtla
  • satılık rtukcu: en azından o begenmedigin yok dediğin o rutbeyi alnının teriyle kazaniyor.. senin gibi satılık değil sen kim bilir kimi tanıyordum kimin desteğiyle üye oldun rtuk e.. haddinizi bilin hainler.. 50 2 Yanıtla
  • Fatih: Senin bu komutana yorum yazman icin once gardasini vermen bu vatan icin 46 4 Yanıtla
  • mert: Birikeri vekillik peşinde mi acaba yalakaliga devam 43 7 Yanıtla
  • f: Yarbayimizi askerimizi biseylerinize alet etmeyin serfsizler köpekler 40 9 Yanıtla
  • Saka: Önce okumayı öğren. 1 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.

  • Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı
    02:46 Düzce'de Ramazan Ayında Kural Tanımayan Sürücülere Cezai İşlem Uygulandı

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Trafik denetimlerinde 94 okul servisi, 281 motosiklet ve 7 bin 721 araç kontrol edildi. Toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı.

  • New York'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi töreni düzenlendi
    02:34 New York'ta Çanakkale Şehitleri Anma Günü ve Deniz Zaferi töreni düzenlendi

    New York'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Türkiye'nin BM Nezdindeki Daimi Temsilcisi Sedat Önal, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) New York Temsilcisi Mehmet Dana, New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve Türk Amerikan sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı, Kuran-ı Kerim okunması ve konuşmalarla gerçekleşti.


Advertisement