Eskişehir 3 Kişiyi Öldürüp 2 Kişiyi Yaralayan Sanık, Gizli Duruşma İstedi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir 3 Kişiyi Öldürüp 2 Kişiyi Yaralayan Sanık, Gizli Duruşma İstedi

Eskişehir 3 Kişiyi Öldürüp 2 Kişiyi Yaralayan Sanık, Gizli Duruşma İstedi

3 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralayan sanık, gizli duruşma istedi Bursa'da geçen 19 Ocak'ta Serkan T.'yi bıçakla yaraladıktan sonra aynı gün geldiği Eskişehir'de eşi Çiğdem Çeledir'i, kayınbiraderi Muhammet Murat Çelik'i ve uzaktan akrabası Birol İnce'yi tabancayla öldüren, kayınvalidesi Aynur Çelik'i de tabancayla yaralayan Soytürk Çeledir, yargılandığı Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Çocuklarımın ve diğer akrabalarımın bu durumdan etkilenmemesi için gizlilik kararı verilsin" dedi.

16.06.2015 19:48

3 kişiyi öldürüp 2 kişiyi yaralayan sanık, gizli duruşma istedi

Bursa'da geçen 19 Ocak'ta Serkan T.'yi bıçakla yaraladıktan sonra aynı gün geldiği Eskişehir'de eşi Çiğdem Çeledir'i, kayınbiraderi Muhammet Murat Çelik'i ve uzaktan akrabası Birol İnce'yi tabancayla öldüren, kayınvalidesi Aynur Çelik'i de tabancayla yaralayan Soytürk Çeledir, yargılandığı Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Çocuklarımın ve diğer akrabalarımın bu durumdan etkilenmemesi için gizlilik kararı verilsin" dedi.

Otomobil alım- satımı yapan 33 yaşındaki Soytürk Çeledir, bir süre önce Eskişehir'de işlettiği kahvede çalıştıktan sonra Bursa'daki ailesinin yanına dönen 19 yaşındaki Serkan T.'yi Bursa'da bıçakla yaraladı. Aynı gün Eskişehir'e gelen Soytürk Çeledir, kendisinden boşanmak isteyen eşi 29 yaşındaki Çiğdem Çeledir'in annesi ile birlikte kaldıkları Yenikent Mahallesi'ndeki evine gitti. Soytürk Çeledir, tabancayla ateş ederek eşi Çiğdem Çeledir'i, kayınbiraderi 18 yaşındaki Muhammet Murat Çelik ve kayınvalidesi 47 yaşındaki Aynur Çelik'i vurup kaçtı. 4 çocuk annesi Çiğdem Çeledir aynı gün, kayınbirader Muhammet Murat Çelik de 3 Şubat'ta kaldırıldıkları hastanede öldü.

Soytürk Çeledir aynı gece 19 Ocak'ta, eşiyle ilişkisi olduğunu öne sürdüğü uzaktan akrabası Birol İnce'yi Turgutlar Mahallesi girişindeki mezarlık yanında tabancayla öldürdü. Çeledir, 3 Şubat 2015 tarihinde polisler tarafından yakalandı, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Sanık Soytürk Çeledir hakkında eşi Çiğdem Çeledir ve kayınbiraderi Muhammet Murat Çelik'i öldürmek, kayınvaldesi Aynur Çelik'i de yaralamak suçundan Eskişehir 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, uzaktan akrabası Birol İnce'yi öldürmek suçundan da Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 ayrı dava açıldı.

'SERİ KATİL OLARAK HAKKIMDA YANILTICI KAMPANYA BAŞLATILDI'

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Soytürk Çeledir ile olayda yaralanan kayınvalidesi Aynur Çelik katıldı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Soytürk Çeledir, mahkeme heyetine, "Duruşmaların gizli olarak yapılmasını istiyorum. Seri katil olarak hakkımda yanıltıcı bir kampanya başlatıldı. Çocuklarımın ve diğer akrabalarımın bu durumdan etkilenmemesi için gizlilik kararı verilsin. Burada bir aile dramı yaşanıyor. Çocuklarımın da duruşmada tanık olarak dinlenmesini ve evimde keşif yapılmasını istiyorum" dedi.

'POLİS FOTOĞRAFIMI ÇEKTİ' TARTIŞMASI

Soytürk Çeledir duruşma sırasında salonunda bulunan bir polisin cep telefonuyla kendi fotoğrafını çektiğini söyemesi üzerine mahkeme hakimi polis memurunun cep telefonuna önce kendisi baktı, daha sonra avukatlara ve sanığa göstererek böyle birşeyin olmadığını söyledi. Soytürk Çeledir de yanlış anladığını belirterek heyetten ve polisten özür diledi.

GİZLİLİK TALEBİ REDDEDİLDİ

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Soytürk Çeledir'in duruşmaların gizli yaplması talebini kabul etmedi. Heyet, sanık hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın kendi mahkemelerinde görülen davayla birliştirmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma sonrasında Eskişehir Adliyesi önünde toplanan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ile Odunpazarı Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ortak basın açıklaması yaparak kadın katillerinin en en ağır cezaya çarptırılmasını istedi.

Hakan TÜRKTAN/ ESKİŞEHİR, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir 3 Kişiyi Öldürüp 2 Kişiyi Yaralayan Sanık, Gizli Duruşma İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement