Eskişehir, Aktiffelsefe İle Depreme Hazır! - Son Dakika
Güncel

Eskişehir, Aktiffelsefe İle Depreme Hazır!

Eskişehir, Aktiffelsefe İle Depreme Hazır!

Eskişehir Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesine yer alan GEA Arama Kurtarma Grubu deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

24.01.2015 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GEA eğitmenleri tarafından katılımcılara verilen ve yaklaşık 10 haftalık ücretsiz eğitimin akabinde, 10-11 Ocak 2015 tarihinde tatbikat gerçekleştirildi. Batıkent bölgesinde gerçekleştirilen tatbikat, zorlu hava şartlarına rağmen, yoğun bir katılımla yapıldı. Tatbikatta, eğitim süresince katılımcılara verilen teorik bilgilerin doğru bir şekilde hayata geçirilmesi sağlandı. İlgili bölgede yer alan enkaz alanında, katılımcılara arama kurtarma faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan ekipmanların tanıtımı ve kullanımı anlatıldı. Daha sonra, takımlara ayrılan katılımcılar, senaryo gereği enkaz altında kalan iki yaralıyı gerekli çalışmaları yaparak canlı olarak kurtardı. GEA eğitmenlerinden Özcan KÜÇÜK, " Türkiye'nin depremi yoğun yaşayan bir ülke olduğunu, bu konuda hazırlıklı ve eğitimli olmak için bu tür çalışmaların gerekliliğini vurguladı. KÜÇÜK, bu konuda eğitim almak ve bilinç sahibi olmak isteyen herkesi Eskişehir Aktiffelsefe Dernek binasına davet etti."

Gea-Toprak Ana; 1994 senesinde Yeni Yüksektepe Kültür Derneği bünyesinde kurulmuş, tamamı gönüllü üyelerden oluşan bir arama kurtarma, ekoloji ve sosyal faaliyetlerde bulunan bir gruptur. Aktiffelsefe içerisinde yaşadığımız topluma, doğaya ve dünyaya katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiği gönüllülük aktivitelerini Gea (Toprak Ana) adı altında gerçekleştirmektedir.

Aktiffelsefe Işıklar Mh. Gültuğrul Sk. No:6'da bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eskişehir, Aktiffelsefe İle Depreme Hazır! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement