Eskişehir'de "Ekonomi Forumu ve Sanayi Zirvesi" - Son Dakika
Ekonomi

Eskişehir'de "Ekonomi Forumu ve Sanayi Zirvesi"

Eskişehir\'de "Ekonomi Forumu ve Sanayi Zirvesi"

Eskişehir Valiliği tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli Türk Dünyası Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen “Ekonomi Forumu ve Sanayi Zirvesi”, ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

18.05.2015 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valiliği tarafından hazırlanan ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) destekli Türk Dünyası Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen "Ekonomi Forumu ve Sanayi Zirvesi", ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Etkinliğin açılışında konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, 2023 yılı hedeflerine ulaşılmasında yüksek teknolojiye dayanan, yüksek katma değerli sanayi ürünleri üretilmesinin önemine değinirken, bu noktada nitelikli işgücüne duyulacak ihtiyaca da dikkat çekti. Eskişehir'in; ulaşım yollarının merkezindeki konumu, tarım ve sanayi üretimi ve yer altı kaynaklarından kaynaklanan potansiyeline, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği ile yeni imkanların eklendiğini belirten Prof. Dr. Hasan Gönen, zirvede yapılacak sunumlar ve gerçekleşecek sektör buluşmalarının faydalı olacağına inandığını ifade etti.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna da, Eskişehir'in coğrafi ve stratejik konumuyla üretim ve ihracatta daha iyi noktalara geleceğine inandığını belirtirken, Eskişehir'de Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya önem verildiğini söyledi. Niteliği yüksek sektörlerde küresel oyuncu olabilmek için bu sektörlere yatırım yapmak gerektiğini belirten Güngör Azim Tuna, sofistike mallar üreterek 2023 hedeflerine ulaşılabileceğini kaydetti.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Bakanlık olarak yakından takip ettikleri Eskişehir'in dış ticarete yatkın bir kent olduğunu belirterek, dış ticaret fazlası veren bir kent olarak Eskişehir'in Türkiye'nin cari açığının kapatılmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Adnan Yıldırım, Eskişehir'de bulunan iki üniversitenin döviz kazandırıcı faaliyetlere katkıda bulunmasını önemsediğini de sözlerine ekledi.

Başbakanlık Ekonomi Başdanışmanı Prof. Dr. Emine Nur Günay, zirvede 2023 yılı hedeflerine ulaşılması yolunda bölgemiz ve ülkemiz bazında strateji belirlenerek, neler yapılabileceğinin konuşulacağını ifade etti. 2023 hedeflerine giden yolda kırıcı olmadan, ayrı düşmeden ve pes etmeden çalışmamız gerektiğini belirten Prof. Dr. Emine Nur Günay, zamanlamasını çok önemli bulduğunu ifade ettiği zirvenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Eskişehir'de 'Ekonomi Forumu ve Sanayi Zirvesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement