Eskişehir'de Kadınlar Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Kadınlar Yürüdü

Eskişehir\'de Kadınlar Yürüdü

Eskişehir'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerinde haksız tahrik indiriminin tamamen kaldırılmasını ve kadın cinayetleri kavramının tanınmasını isteyerek yürüyüş yaptı.

22.04.2015 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kadın cinayetlerinde haksız tahrik indiriminin tamamen kaldırılmasını ve kadın cinayetleri kavramının tanınmasını isteyerek yürüyüş yaptı.

Akşam saatlerinde Hoşnudiye Mahallesi İsmet İnönü Caddesi'ndeki Kanatlı Alışveriş Merkezi önünde toplanan Kadın Cinayetleri Platformu üyeleri 'Kadın katillerine indirim değil ağırlaştırılmış müebbet' yazılı pankart açıp yürüyüşe geçti. Sık sık 'Kadın cinayetlerini durduracağız' şeklinde slogan atan kadınlar İstiklal Mahallesi Porsuk Bulvarı'na kadar yürüdü.

Porsuk Bulvarı'nda kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Saliha Uyar, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun hazırladığı taslak raporda kadın isteklerine göre düzenlemelerin olmadığını söyledi. Taslak raporun geri çekilmesini, kadın cinayetleri kavramının tanınmasını ve kadın cinayetlerinde haksız tahrik indiriminin tamamen kaldırılmasını isteyen Saliha Uyar şöyle konuştu:

"Kadına Yönelik Şiddeti Araştırma Komisyonu'nun taslak raporu iktidara yakınlığı ile bilinen bir gazetenin web sitesinde yayınlandı. Meclis, gerçekten kadın cinayetlerini durdurmak, kadına yönelik şiddeti bitirmek istiyorsa bu raporunu geri çekmeli ve resmi olarak yayınlanmadan önce kadınların taleplerine göre düzenlemelidir. Çünkü kadına yönelik şiddeti durdurmamız için önce kadın cinayetlerini durdurmamız gerekir. Meclis Kadına Yönelik Araştırma Komisyonu'nu rapor henüz taslakken uyarıyoruz. Öldürülen tüm kadınlar için 'Kadın cinayeti' kavramı raporda olmak zorundadır. Kadınların hayatta kalması, adaletin yerini bulması ve caydırıcı etkisi olması için Kadın Cinayetleri TCK'da nitelikli halden sayılmalı, kadın katillerine hiçbir indirim uygulanmamalı, af kapsamı dışında tutulmalı ve ağırlaştırılmış müebbet cezası verilmelidir."

Yapılan konuşmaların ardından çeşitli sloganlar atan kadınlar daha sonra dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Kadınlar Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement