Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı

Eskişehir\'de Tarihi Eser Kaçakçılığı

Eskişehir'de jandarma tarafından düzenlenen operasyonda Bizans ve Roma dönemlerine ait 181 parça tarihi eser ele geçirildi Olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı.

04.06.2014 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de jandarma tarafından düzenlenen operasyonda Bizans ve Roma dönemlerine ait 181 parça tarihi eser ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ellerinde tarihi eser bulunduran kişilerin müşteri aradığı yönünde ihbar aldı.

Harekete geçen jandarma ekipleri, yaklaşık 1 hafta süren teknik ve fiziki takibin ardından tarihi eserleri satın almak isteyen müşteri gibi bu kişilerle irtibata geçti.

Şüphelilerle Eskişehir- Seyitgazi karayolu üzerinde buluşan jandarma ekipleri, N.B. (47), G.B. (34), A.S. (49), Ö.B. (30) ve R.T'yi (52) gözaltına aldı.

Bu kişilere ait 2 otomobilde arama yapan ekipler, Bizans ve Roma dönemine ait piyasa değeri 1 trilyon lira olduğu öğrenilen 181 parça tarihi eser ele geçirdi.

Tarihi eserleri Eskişehir Müze Müdürlüğü'ne teslim etmek üzere muhafaza altına alan jandarma, şüphelileri sorgulamak üzere İl Jandarma Komutanlığına götürdü. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement