Eskişehir'deki "İhaleye Fesat Karıştırma" Davası - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'deki "İhaleye Fesat Karıştırma" Davası

Büyükşehir Belediyesinin bazı ihalelerine fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu iddiasıyla geçen yıl yürütülen soruşturma çerçevesinde açılan davanın görülmesine devam edildi Mahkeme heyeti, tutuksuz 8 sanığın yargılandığı davanın dosyanın Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilerek burada oluşturulacak bilirkişi heyetince incelendikten sonra ayrıntılı rapor düzenlenmesine karar verdi.

09.04.2014 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin bazı ihalelerine fesat karıştırdığı ve kamu zararına neden olduğu iddia edilen tutuksuz 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuksuz sanıklar G.G, T.G.G, S.A, N.S, Y.K, A.D, A.F.B. ve M.R.E. ile suçtan zarar gördüğü öne sürülen Zihni Çalışkan ve Tuncer Köker'in avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyetince söz verilen G.G, T.G.G, S.A, N.S, Y.K. ve A.D, iddianamedeki suçlamaları kabul etmediklerini söyleyerek davadan beraat ettirilmelerini talep etti.

Sanık avukatlarından Turgut Kazan, savcılık aşamasında rapor alınan bilirkişilere yemin ettirilmediğini savunarak, "Bilirkişilerin atanmaları kanun ve usule aykırıdır. Doğru bir yol izlenmemiştir, bilirkişi sıfatları yoktur. Bunların dikkate alınmamasını talep ederiz. Ayrıca Türk Ceza Kanununun 67/6 maddesine göre rapor alınmıştır. Mahkemenin bu hususları dikkate alması gerekmektedir" dedi.

Başka bir sanık avukatı Cemal Okan Yüksel de dosyada sanıkların suçlanmasına neden olacak memur bilirkişi raporlarından başka delil bulunmadığını ve usule uygun alınan rapora göre müvekkillerinin aklandığını iddia etti.

Zihni Çalışkan'ın avukatı Önder Can ise daha önceki duruşmalarda heyet tarafından reddedilen Beylikova ilçesi Belediye Başkanlığının davaya katılma talebini yineledi.

Haklarında soruşturma izni bulunmayan A.F.B. ve M.R.E. için yeni bir esas üzerinden karar verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, Beylikova Belediye Başkanlığı ile ilgili talebi reddetti. Heyet, dava dosyasının emanetteki eşyalarla Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesine ve burada Sayıştaydan emekli uzman denetçilerden 3 bilirkişinin rapor düzenlemesine hükmederek duruşmayı erteledi.

Büyükşehir Belediyesinin bazı ihalelerine fesat karıştırıldığı ve kamu zararına yol açıldığı iddiasıyla Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında 28 Ocak 2013'te 23 kişi gözaltına alınmış ve 5'i mahkemece tutuklanmıştı. Tutuklanan şüpheliler, bir süre sonra üst mahkemeye yapılan itirazların ardından tahliye edilmişti. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'deki 'İhaleye Fesat Karıştırma' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement