Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Tepebaşı Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi'nde yer alan Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri'nde yaptırılan Su Sporları Merkezi yeni kayıtları 28 Eylül'de almaya başlıyor.

21.09.2015 14:09

Tepebaşı Belediyesi tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi'nde yer alan Mustafa Kemal Atatürk Spor Tesisleri'nde yaptırılan Su Sporları Merkezi yeni kayıtları 28 Eylül'de almaya başlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, uluslararası çevre sertifikasına uygun sürdürülebilir ve akıllı bir bina olarak tasarlanan ve büyük ilgi gören Su Sporları Merkezi, 28 Eylül'den itibaren yeni kayıtları almaya başlayacak.

Merkezde 5-18 yaş yüze eğitim programlarının yanında, serbest saat, 65 yaş, bayan serbest saat ve su jimnastiği gibi programlar için açılacak kayıtlar merkezde yapılacağı belirtildi.

Su Sporları Merkezi'nden veya Tepebaşı Belediyesi Resmi İnternet sitesinde yer alan kayıt formu, 3 adet fotoğraf, nüfus cüzdanı fotokopisi, kardeşleri için nüfus müdürlüğünden alınacak nüfus kayıt örneği yeterli olacağı kaydedildi.

Çocuk müzisyenler konser verecek

Tepebaşı Belediyesi, Venezüella'da 70'lerde ortaya çıkan El Sistema'nın bir benzerini Eskişehir'de oluşturarak, çocuklara dünyanın değişimine öncü olma fırsatını sunuyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, herhangi bir enstrüman üzerinde eğitim almamış 225 çocuk, çeşitli senfoni orkestrası sanatçıları ve akademisyenle eşliğinde çalışıyor.

"İki Elin Sesi Var" mottosunu benimseyen Tepebaşı Çocuk Senfoni Orkestrası 20 Ekim'de Barış İçin Müzik Vakfı'nın davetlisi olarak İstanbul'da bir konser vereceği kaydedildi.

Orkestra bir diğer konserini ise 27 Ekim'de Eskişehir Atatürk Kongre Merkezi'nde vereceği bildirildi.

ESMEK kursları devam ediyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları'nın (ESMEK) düzenlediği mutfak atölyeleri devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamada, çocuklara yönelik düzenlenen mutfak atölyesinde minik aşçılar hem eğlendiler hem de birbirinden lezzetli atıştırmalıklar yaptığı belirtildi.

Minik aşçıların günlük hayatta yedikleri atıştırmalıkların daha sağlıklı bir şekilde nasıl yapabileceklerini öğrendikleri kaydedildi.

Parkomatlar, Kurban Bayramı'nda ücretsiz olacak

Eskişehir'de bulunan parkomatları işleten Kentaş aldığı kararla, vatandaşların Kurban Bayramı süresince, kent içinde caddelerde bulunan parkomatlı park alanlarından ücretsiz yararlanacaklarını açıkladı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Eskişehir'de kent içinde caddelerde bulunan parkomatlar, Kurban Bayramı süresince ücretsiz olacak.

Kurban Bayramı süresince vatandaşlar perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günlerini kapsayacak şekilde kent içinde caddelerdeki parkomatlı otoparklar ücretsiz yararlanacağı kaydedildi.

- Halk Merkezleri ve Gençlik Merkezleri'nde yeni dönem kayıtları

Odunpazarı Belediyesi Halk Merkezleri ve Gençlik Merkezleri'nde yeni döneminde açılacak olan branşlar belli oldu.

Belediyeden yapılan açıklamada, branşlara kayıt yaptırılabileceğini söyleyen yetkililer, kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların halk merkezleri ve gençlik merkezlerine başvuruda bulunabileceklerini ifade etti.

Eğitimler, Emek Halk Merkezi, Orhangazi Halk Merkezi, Emek Gençlik Merkezi, Büyükdere Gençlik Merkezi'nde verileceği belirtildi.

Gençlik Merkezlerinde İngilizce, Almanca, Fransızca, Rusça, Aerobik-Pilates gibi branşlar olacağı kaydedildi.

-  "Sokak Kaptanları" etkinliği

Odunpazarı Belediyesi "Sokak Kaptanları" isimli projenin ilk etkinliği gerçekleşti.

Belediyeden yapılan açıklamada, Vadişehir Mahallesi'nde gerçekleşen etkinliğe Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, mahallenin çocukları ve aileleri katıldı.

Gerçekleşen etkinlikte, son yıllarda unutulmaya yüz tutan ve pek çok çocuğun neredeyse hiç bilmediği beş taş, ip atlama,  sek sek, yakan top ve aşık gibi oyunlar oynandığı belirtildi.

Minikler, birbirinden renkli oyunlarla eğlenceli saatler yaşadığı kaydedildi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Belirli aralıklarda sokak kaptanlarıyla buluşacağız,  mahallenin sıkıntılarını kaptanlardan öğreneceğiz ve bunları gidermek için çalışacağız. Mahallenin sıkıntılarını öğrenirken çocuklar için de etkinlikler yapacağız. Odunpazarı Belediyesi olarak kuşaklar arasında bağ kurmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement