Eskişehir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den Kısa Kısa

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi mezunlarının Eskişehir sanayisinde istihdamını artırmak üzere öğrencilerin beşeri ve sosyal sermayelerini geliştirecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla "ESOGÜ MÜHSAN" başlıklı proje başlatıldı.

24.06.2016 17:18

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi mezunlarının Eskişehir sanayisinde istihdamını artırmak üzere öğrencilerin beşeri ve sosyal sermayelerini geliştirecek yol haritasının belirlenmesi amacıyla "ESOGÜ MÜHSAN" başlıklı proje başlatıldı.

ESOGÜ'den yapılan yazılı açıklamada, projede ESOGÜ Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM), ESO, BEBKA, İŞKUR'un paydaşı olduğu ve ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İnci Parlaktuna'nın yöneticiliğini yaptığı bildirildi.

Projenin ilk aşamasında anket çalışması ile öğrenci durum analizinin yapıldığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İkinci aşamada Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi firmaları ve ESO'nun da katkılarıyla bir Firma Farkındalık Çalıştayı düzenlenecek. Projedeki amaç ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Bölüm mezunlarının istihdam edilmelerini sağlamak ve istihdamlarını artırmak amacıyla bölümlerin 4 yıllık eğitim-öğretim süresince sosyal ve beşeri sermaye donanımı olarak öğrencilere kazandıracaklarını içeren bir yol haritasının çizilmesi, iş gücü piyasasının arz ve talep cephelerinin birbirine yakınlaştırılması, bölgedeki üretim faktörünün harekete geçirilerek, dinamik bir yapıya kavuşturulması ve bölgenin kalkınmasına olumlu yönde etki etmesinin sağlanmasıdır."

Komutanlardan Vali Çelik'e ziyareti

Valiler Kararnamesi ile Batman'dan Eskişehir'e atanan Vali Azmi Çelik'e komutanlar tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, ziyarete Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Hava Korgeneral Mehmet Şanver, Komutan Yardımcıları Hava Korgeneral Nihat Kökmen, Hava Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ve 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Mehmet Özlü'nün katıldığı belirtildi.

Vali Çelik, kabulünde, Eskişehir'e en iyi hizmet etmenin gayesi içinde olacaklarını ifade etti.

Şanver ise Çelik'e yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Odunpazarında cami temizleme çalışmaları

Odunpazarı Belediyesi, vatandaşların temiz ortamlarda ibadet yapmaları için cami temizlik çalışmalarına devam ediyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Odunpazarı Belediyesi, kurduğu cami temizleme ekibiyle, gerçekleştirdiği temizlik çalışmaları ile vatandaşların ibadetlerini daha temiz, rahat ve sağlıklı bir ortamda yapmalarını sağlıyor.

Ekiplerin son olarak Çarşı Camisini temizledi.

Eskişehir'de yol yapım açalışmaları

Eskişehir Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler, kırsal bölgelerde bulunan mahalle yollarının onarım ve bakımlarını sürdürüyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, ekiplerin Alpu ilçesinde asfalt yama çalışmalarına hız verdiği aktarıldı.

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin, Alpu ilçesinde Karacören, Arıkaya, Özdenk, Dereköy arası 55 kilometrelik alanda asfalt yama çalışmalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Yetkililer, ayrıca çalışma yapılan alanlarda sürücüleri trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda uyardığı kaydedildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement