Eskişehir'e 'Daktilo Müzesi' Açılacak - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'e 'Daktilo Müzesi' Açılacak

Eskişehir\'e \'Daktilo Müzesi\' Açılacak

Eskişehir'in merkez Odunpazarı Belediyesi, gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu'nun daktilo koleksiyonundan oluşan daktilolarla 'Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'ni kuracak.

23.12.2015 16:14

Eskişehir'in merkez Odunpazarı Belediyesi, gazeteci ve televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu'nun daktilo koleksiyonundan oluşan daktilolarla 'Odunpazarı Belediyesi Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi'ni kuracak.

Daktilo Müzesi ile ilgili basın toplantısı Odunpazarı Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıya Eskişehir Odunpazarı Merkez İlçe Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt ile gazeteci Tayfun Talipoğlu katıldı. Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tayfun Talipoğlu ile birlikte Eskişehir'e bir daktilo müzesi kazandıracaklarını söyleyerek şöyle dedi:

"Şu anda 100 civarında daktilomuz hazır. Ağustos ayında Ot Dergi'de Talipoğlu'nun bir yazısını okumuştum. Yazıda bir belediyenin sahip çıkması durumda daktilolarını müze için verebileceği yazıyordu. Biz de iletişime geçtik. Araya seçimler girince bu süreç biraz uzadı. Şimdi daktilolar bize geldi. Daktilonun tarihini oluşturan bir müze kuracağız."

Gazeteci Tayfun Talipoğlu da konuşmasında daktiloların ruhunun olduğuna inandığını söyledi. Talipoğlu şöyle devam etti:

"6 yıl önceye kadar daktilo ile yazıyordum. Ben daktiloların ruhu olduğuna inanıyorum. Eski Başbakan rahmetli Bülent Ecevit'in de bir daktilosu bende bulunuyor. Bunun da sergilenmesini istiyordum. Bana Odunpazarı Belediyesinden böyle bir teklif gelince çok memnun oldum ve heyecanlandım. Eskişehir'deki gazetecilerin ve siyasetçilerin de daktilolarını kurulacak olan müzede sergilenmesini isterim."

Konuşmaların ardından Eskişehir'de yayınlanan Sakarya Gazetesi'nin kurucusu Abdurrahman Ünügür'ün kullandığı daktilosu ile yerel İstikbal Gazetesi Yazıişleri Müdürü Murat Taşkın'ın daktilosu kurulacak olan müzeye bağışlandı. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'e 'Daktilo Müzesi' Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement