Esra Ceyhan'la Kadın Buluşması - Son Dakika
Güncel

Esra Ceyhan'la Kadın Buluşması

Esra Ceyhan\'la Kadın Buluşması

Prof. Dr. Birgün Sönmez, kalp sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

23.12.2012 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenler Belediyesi'nde gerçekleşen " Esra Ceyhan'la Kadın Buluşmaları " programında konuşan Kalp Cerrahı Prof. Dr. Birgün Sönmez, kalp sağlığı konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları anlattı.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen "Esra Ceyhan'la Kadın Buluşmaları " programında ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Birgün Sönmez, Sağlıklı Yaşam ve Kalp Sağlığı hakkında bilinmeyen pek çok konuya ışık tutacak ve merak edilen tüm soruları cevaplandırdı.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı. Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sağlık konusunda işi uzmanına sormak gerektiğini belirtti.

"Esenler'de sağlıklı bir toplum ortaya çıkarmak için kadınları ve anneleri sağlıklı yapmak zorundayız" diyen Göksu, bu anlamda ilçede kadınlara yönelik çok sayıda çalışmalar yaptıklarına dikkat çekerek, "Esra Ceyhan'la Kadın Buluşmaları" programının da bunlardan biri olduğunu belirtti.

Esenler'deki kadınların ne zaman bir şeye ihtiyacı varsa o ihtiyacı karşılamak için her zaman gereken neyse yapacaklarını vurgulayacaklarını kaydeden Göksu, "Bizler programlar yaparız, çok iyi konuklar getiririz; ama bu salon boş olsaydı hiçbir anlamı olmazdı. Bu karda kışta buraya gelen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Programın içeriğine vurgu yaparak konuşmasına devam eden Göksu, "Hepimizin sağlığa ihtiyacı var. Hepimiz sağlıklı olduğumuz zaman işlerimizi iyi yaparız. Sağlığımızı kaybettiğimiz zaman sağlığımızın kıymetini biliriz" dedi.

ÇOCUKLARINIZIN KALP SAĞLIĞINA DİKKAT EDİN

Göksu'nun konuşmasının ardından başlayan program, Esra Ceyhan'ın moderatörlüğünde ve ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Birgün Sönmez'in katılımıyla gerçekleşti. Soru cevap şeklinde gerçekleşen programda sorulara geçmeden önce kısa bir konuşma yapan Esra Ceyhan, Esenler'de olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'ya ilçede yaptığı çalışmalar nedeniyle de teşekkür etti. Programa gelen tüm vatandaşlardan Başkan Göksu için alkış isteyen Ceyhan, "Başkanımızın Esenler'e çok büyük, çok iyi faydaları oluyor" dedi. İstanbullu olmak bilinçli olmak demektir. Sayın başkan bunu çok güzel şekilde yapıyor" dedi.

Ceyhan'ın ardından konuşmasına başlayan Kalp Cerrahı Prof. Dr. Birgün Sönmez, Sağlıklı Yaşam ve Kalp Sağlığı hakkında dinleyicilere bilgi verdi. Barkovizyon sunumu eşliğinde kalp sağlığının önemine dikkat çeken Sönmez, özellikle annelerin çocuklarının kalp sağlığına dikkat etmesi gerektiğini vurguladı. Sağlıklı beslenmenin anne karnında başladığını vurgulayan Prof. Dr. Sönmez, kalp ve damar sağlığına da çocukluk döneminden itibaren dikkat edilmesinin önemli olduğunu belirterek, " Türkiye'de yılda 200 bin insan kalpten ölüyor" dedi. Bir bebeğin doğduğunda kalp yaşının sıfır olduğunu söyleyen Sönmez, yaşın ilerlemesiyle beraber kalbin de yıpranmaya başladığını ifade etti.

KALP SAĞLIĞI İÇİN SAĞLIKLI YAŞAM ÖNEMLİ

Kalp sağlığıyla bilinmeyen pek çok konuya da ışık tutan Prof. Dr. Sönmez, kalbini hor kullanan insanların erken yaşlandığına dikkat çekti. 40 yaşlarındaki insanların mutlaka kalp sağlığı kontrolünden geçmesi gerektiğini belirten Sönmez, bugün 20'li yaşlardaki gençler de bile tansiyon rahatsızlıklarının yaşandığını söyledi. Bu nedenle çocukluk yaşlardan itibaren kazanılan sağlıklı yaşam alışkanlığının önemli olduğunu belirtti.

Kalp sağlığını korumak için dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda da bilgi veren Sönmez, özellikle obezite hastalığına dikkat çekerek fast food, gazlı içecekler, katkı maddeleri, tuz, şeker ve un tüketimi konusunda dinleyenleri uyardı. Son 30 yılda yemek yeme alışkanlıklarının değiştiğini vurgulayan Sönmez, gittikçe artan fast food alışkanlığının obeziteye neden olduğunu belirtti. Fast food'un vitamin yönünden çok zayıf, katkı madde oranının da yüksek olduğunu vurgulayan Sönmez, tuz içerikli yiyeceklerin de mide kanseri ve yüksek tansiyona neden olduğunu ifade etti.

Sigaranın da kalbin düşmanları arasında olduğunu belirten Sönmez, ülkemizde sigara içme yaşının ilköğretim çağına kadar indiğini söyleyerek herkesi sigaradan uzak durması konusunda uyardı.

Katkı maddeli ürünler konusuna da dikkat çeken Sönmez, piyasadaki bal ve baklavaların bir çoğunda şeker yerine mısır şurubu şerbeti kullanıldığını belirtti. Özellikle sahte balı anlamanın zor olduğunu belirten Sönmez, petek balı tavsiye etti. Sönmez, Kalp hastası olmamak için neler yapılması konusunda da ipuçları da verdikten sonra program dinleyicilerden gelen soruları cevaplandırdı. Programın sonunda Belediye Başkanı Göksu, Prof. Dr. Birgün Sönmez ve Esra Ceyhan'a günün anısına birer şükran plaketi verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esra Ceyhan'la Kadın Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement