Et ve Balık Kurumu'ndaki Dolandırıcılığa 170 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Et ve Balık Kurumu'ndaki Dolandırıcılığa 170 Yıl Hapis

Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü'nde bazı kişilerin kar payı vaadi ile milyonlarca lira para toplayarak ortadan kaybolduğu iddialarına ilişkin davada, tutuklu sanık Mehmet Kaymaz 170 yıl 8 ay hapisle cezalandırdı.

25.04.2014 18:02

Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü'nde bazı kişilerin kar payı vaadi ile milyonlarca lira para toplayarak ortadan kaybolduğu iddialarına ilişkin davada, tutuklu sanık Mehmet Kaymaz 170 yıl 8 ay hapisle cezalandırdı. Mahkeme heyeti, tutuksuz 7 sanığın dosyasını ayırdı.

Et ve Balık Kurumu Diyarbakır Et Kombinası Müdürlüğü'nde, kar payı vaadi ile vatandaşlardan para topladıkları iddia edilen 1'i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına Diyarbakır 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Tutuklu sanık Mehmet Kaymaz, avukatı ve mağdurların hazır bulunduğu duruşmada görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, cezalandırılmasını istediği sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti. Duruşmada söz hakkı verilen tutuklu sanık Mehmet Kaymaz, mağdurların tümünün akrabası olduğunu belirterek, "Bana verilen paraları diğer sanık Mehmet Durmaz'a verdim. Durmaz bu parayla mazot alarak işletiyordu. Olayın nasıl bu hale geldiğini bende anlamadım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

170 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Mahkeme, tutuklu sanık Mehmet Kaymaz'ın 41 mağduru kamu kurumunu araç olarak kullanmak sureti ile dolandırdığını belirterek 41 kez 5 yıl olmak üzere 205 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın soruşturma evresindeki davranışları ve suçunu itiraf etmesini indirim sebebi sayan mahkeme, cezayı 170 yıl 8 aya çevirdi. Mahkeme tutuksuz sanıklar, Kombina Müdürü Mehmet Faruk Kahraman, Veysi İşleyen, Necmettin İlhan, İbrahim Ataş, Zeynel Gümüş, Faysal Karakoç ve Mehmet Durmaz'ın ise dosyalarının ayrılmasına karar vererdi.

9.5 MİLYON TL PARA TOPLAMIŞLARDI

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 2009 ve 2012 yılları arasında 8 sanığın, 41 kişiden angus hayvan almak için para topladıkları ve karşılığında kar payı vaadinde bulundukları belirtilmişti. İddianamede, Et ve Balık Kurumu adını kullanarak kar payı dağıtma vaadiyle dolandırıcılık yapan sanıkların 64 kişiden angus hayvan alarak kar payı vermek vaadiyle 9.5 milyon TL para topladığı iddia edilmişti. İddianamede sanıkların 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile 2-7 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası ile cezalandırılmaları istenirken, suçun 41 kez işlenmesi nedeni ile 82 yıldan 287 yıla kadar çıkabileceği belirtildi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Et ve Balık Kurumu'ndaki Dolandırıcılığa 170 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement