Et ve Süt Fiyatları Yüksek Seyredecek - Son Dakika
Güncel

Et ve Süt Fiyatları Yüksek Seyredecek

Gelecek 10 yıl içinde tarım üretimi güçlü bir şekilde artarken fiyatların düşeceği, et ve süt ürünleri fiyatlarının ise bitkisel ürünlere göre daha yüksek seyredeceği bildirildi.

02.07.2015 13:06

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ile BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından ortaklaşa hazırlanan OECD-FAO Küresel Tarımsal Görünüm Raporu 2015-2024, 1 Temmuz'da Paris'te düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı.

OECD Genel Sekreteri Angel Guirra ile FAO Genel Direktörü Jose Graziano da Silva tarafından kamuoyu ile paylaşılan raporda, gelişmekte olan ülkelerdeki gelir artışının gıda talebini de teşvik ettiği değerlendirmesine yer verildi.

OECD ve FAO, gelecek 10 yılda tarım üretiminde güçlü bir artış, fiyatlarda ise düşüş bekliyor. "Güçlü mahsul ve üretimde verimliliğin artması ile küresel talepteki düşüşün, tarım ürünleri fiyatlarında gelecek 10 yıl içinde kademeli düşüşe yol açacağı" kaydedilen raporda, bununla birlikte, fiyatların 2000'li yılların başlarındaki fiyatların üzerinde seyredeceği tahmininde bulunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Et ve Süt Fiyatları Yüksek Seyredecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement