Etü'de "Yükseköğretim ve Mühendislik Eğitimi" Konulu Konferans - Son Dakika
Yerel

Etü'de "Yükseköğretim ve Mühendislik Eğitimi" Konulu Konferans

Etü\'de "Yükseköğretim ve Mühendislik Eğitimi" Konulu Konferans

“Yarınları Birlikte Şekillendirelim” sloganı ile yola çıkan Erzurum Teknik Üniversitesi’nce (ETÜ) “Yükseköğretim ve Mühendislik Eğitimi” konulu konferans düzenlendi.

28.03.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Yarınları Birlikte Şekillendirelim" sloganı ile yola çıkan Erzurum Teknik Üniversitesi'nce (ETÜ) "Yükseköğretim ve Mühendislik Eğitimi" konulu konferans düzenlendi.

Merkezi Derslikler Binasında, Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından verilen konferansa, Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı'nın yanı sıra Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kaymaz, ETÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Bayram Şahin, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. NevzatCan, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Aydın, İİBF Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özer, Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İsmail Öğretir, çok sayıda Akademik Personel ve öğrenci katıldı. Konferansın açılış konuşmasını ETÜ Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı yaptı.

Yükseköğretimde mühendislik eğitiminin detaylı şekilde işlendiği konferansta YÖK Yürütme Kurulu üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, ETÜ'nün 4 yıl gibi kısa sürede önemli bir eğitim kurumu olmasını bir başarı olarak nitelendirdi. Üniversitelerin temel amaçlarını üç ana başlıkta değerlendiren Prof. Dr. Günay, Eğitim Öğretim, Araştırma Yapmak ve Topluma Hizmet Etmek konuları üzerinde durdu.

Prof. Dr. Durmuş Günay, kaliteli ve bilgili bireyler yetiştirmek için üniversitelerin kaliteli eğitim vermesi gerektiğini belirterek; kaliteli eğitim için de rekabetin önemine vurgu yaptı.

Konferansın ardından Rektörümüz Prof. Dr. Yaylalı tarafından, Prof Dr. Durmuş Günay'a katılımından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Etü'de 'Yükseköğretim ve Mühendislik Eğitimi' Konulu Konferans - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement