Ev Kadınları "Hijyenik" Meyveler Üretiyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Ev Kadınları "Hijyenik" Meyveler Üretiyor

Amasya'nın Merzifon ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursa katılan ev kadınları, meyve ve çiçek şeklinde süs sabunları yapıyor Kurs öğreticisi Gökçegöz: "Sabunu rendeleyip hamur haline getiriyoruz ve süs olarak akla gelebilecek her türlü meyveyi, sebzeyi, çiçeği sabundan üretiyoruz"

03.10.2014 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MURAT DEMİRCİ - Amasya'nın Merzifon ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan kursa katılan ev kadınları, meyve ve çiçek şeklinde süs sabunları yapıyor.

Merkezde açılan Mis Sabun Kursunda bir araya gelen ev kadınları, hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de meslek edinmelerini sağlayacak püf noktaları öğreniyorlar.

Merzifon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü binasında kendilerine tahsis edilen bir odada toplanan 15 kursiyer, önce ellerine aldıkları sabun kalıplarını birer birer rendeliyor. Daha sonra rendelenmiş sabunlarla hamur hazırlayan kadınlar, büyük bir titizlikle bu hamurları Amasya elması, limon, çilek, incir, mandalina, kiraz, üzüm gibi meyveler ile çiçeğe dönüştürüyor.

Kursiyerler, özenerek yaptıkları ve gerçeğini aratmayan meyvelerle çiçekleri kurutup, odanın bir köşesinde saklıyor.

Kurs öğreticisi Hikmet Gökçegöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Sabunu rendeleyip hamur haline getiriyoruz ve süs olarak akla gelebilecek her türlü meyveyi, sebzeyi, çiçeği sabundan üretiyoruz" dedi.

Sabundan yaptıkları meyvelerin gerçeğinden ayırt edilmesinin zor olduğunu vurgulayan Gökçegöz, "Manav dükkanına koysanız inanın gerçek sanıp almaya kalkabilirler. Gerçeğinden farksız şekilde hazırlıyoruz" diye konuştu.

Gökçegöz, hazırladıkları ürünleri zaman zaman sergilediklerini ve satışa sunduklarını sözlerine ekledi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Ev Kadınları 'Hijyenik' Meyveler Üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement