Evinde Mandalina ve Limon Yetiştiriyor - Son Dakika
Yerel

Evinde Mandalina ve Limon Yetiştiriyor

Evinde Mandalina ve Limon Yetiştiriyor

Bitlis’in Ahlat ilçesinde ikamet eden Cevdet Toptaş, denemek için getirdiği mandalina ve limon fidanlarını evinde yetiştiriyor.

16.11.2015 13:41

Bitlis'in Ahlat ilçesinde ikamet eden Cevdet Toptaş, denemek için getirdiği mandalina ve limon fidanlarını evinde yetiştiriyor.

İlçede çiftçilik yapan Cevdet Toptaş, Adana'dan denemek için getirdiği mandalina ve limon fidanlarını 3 yıldır evinde yetiştiriyor. Bir kaç tane fidanının olduğunu ifade eden Toptaş, evinde yetiştirdiği fidanlardan her yıl bu mevsimde yaklaşık olarak 5'er kilogram mandalina ve limon verimi alıyor. İlerleyen zamanlarda yer ve imkan olursa Ahlat'ta mandalina ve limon yetiştirmek istediğini de vurgulayan Toptaş, "Zaten çiftçilikle uğraşıyorum. Bunun yanı sıra evimin önünde bahçemde var. Bu tür işlere meraklıyım. 3 yıl önce Adana'dan mandalina ve limon fidanı aldım. İlçemizde de bu meyvelerin yetişip yetişmeyeceğini merak ettim. Evimde bir odayı bu fidanlara ayırdım. Her yıl bu mevsimde ise yaklaşık olarak 4-5 kilogramlık bir verim alıyoruz. İlerleyen zamanlarda eğer yer ve imkanım olursa yetkililerden de destek alabilirsem ilçemizde mandalina ve limon yetiştirmeyi düşünüyorum. Bakımları da oldukça rahattır. Öte yandan evimize gelenler fidanlarda yetişen mandalina ve limonları görünce oldukça şaşırıyorlar" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evinde Mandalina ve Limon Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement