Evlilik Okulu'na İlgi - Son Dakika
Yerel

Evlilik Okulu'na İlgi

Evlilik Okulu\'na İlgi

Şahinbey Belediyesi öncülüğünde beş kurumun destek verdiği “Evlilik Okulu” yoğun ilgi görüyor.

23.03.2015 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şahinbey Belediyesi öncülüğünde beş kurumun destek verdiği "Evlilik Okulu" yoğun ilgi görüyor. Hafta sonları düzenlenen eğitimlere katılan çiftler, okulda aldıkları eğitimler sonrasında aile içi iletişimlerinin arttığını ve birbirlerini daha iyi anladıklarını söylediler.

Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen ve aile yapısının sağlam temeller üzerine kurulması ile toplumdaki aile yapısının bozulmaması için evlenecek olan ve evli çiftlere evlilik hakkında bilgilendirici eğitimlerin verildiği Evlilik Okulu devam ediyor. 2009 yılından bu yana devam eden ve geçtiğimiz günlerde Türk Patent Enstitüsü tarafından Şahinbey Belediyesi adına tescillenen Evlilik Okulu projesi kapsamında bugünü kadar 14 bin 779 kişiye eğitim verildi. Hafta sonları devam eden eğitimlere katılan 45 çift, aldıkları son eğitmeden sonra okuldan mezun oldu. Şahinbey Belediyesi nikah salonunda yapılan son eğitime Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da katıldı. Eğitimde; Gaziantep Emniyet Müdürlüğünden İsmail Üskan, madde bağımlılığı, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezinden Psikolojik Rehber Danışması Sabri Özdemir, aile içi iletişim ve İl Müftülüğünden İl Vaizi Abdullah Canmaya ise, ailenin dinimizdeki yeri konularında katılımcılara bilgi verdi.

2009 yılında başlayan Evlilik Okulu projesiyle sağlam aile temelleri oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, katılımcılara kendi evlilik hayatından örnekler verdi. Başkan Tahmazoğlu, "Amacımız sağlıklı, mutlu ve huzurlu evliliklerin kurulması ve eşler arasında iletişimi arttırmaktır. Şahinbey Belediyesi olarak mutlu evliliklerin kurulması ve boşanmaların yaşanmaması adına sosyal belediyecilik anlayışı ile bu tür projelere büyük önem vermekteyiz. Projemizi yaptığımız başvuru neticesinde tescillendi. Bizde işimizden dolayı zaman zaman evimize geç gidiyoruz. Buna bağlı olarak iletişimimiz az oluyor. Burada iletişimin ne kadar gerekli olduğu anlatılıyor. Bende bu anlatımlar sonrasında aileme vakit ayıramadığımı görüyorum" dedi.

Evlilik okulu eğitim seminerine katılan çiftler ise, eğitimler sonrasında aile iletişimin önemini anladıklarını belirterek, Evlilik Okulu'na katıldıktan sonra birbirleriyle diyaloglarının geliştiğini ve birbirlerini daha iyi anladıklarını ifade ettiler. Eğitimin ardından Başkan Tahmazoğlu, katılımcılara sertifikalarını verdi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evlilik Okulu'na İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement