Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programı - Son Dakika
Yerel

Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programı

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Firdevs Güneş, Türkiye'deki üniversite mezunu kadınların yüzde 45'inin lise ve daha alt düzeydeki damatlarla evli olduğunu bildirdi.

28.03.2013 18:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Güneş, Türkiye'deki üniversite mezunu kadınların yüzde 45'inin lise ve daha alt düzeydeki damatlarla evli olduğunu bildirdi.

Güneş, Eğitim Fakültesi tarafından üniversitenin konferans salonunda düzenlenen "Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programı"nın açılışında yaptığı konuşmada, ülkede "Erkekler eğitim seviyesi kendilerinden daha düşük kadınlarla evleniyor" gibi bir düşüncenin var olduğunu belirtti.

Ancak Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2011 yılı evlilik istatistiklerine baktıklarında, bu düşüncenin tam tersi bir sonuçla karşılaştıklarını anlatan Güneş, şöyle konuştu:

"2011 yılında yapılan bin 828 evlilikte gelin üniversite, damat ilköğretim mezunudur. 15 bin 526 evlilikte ise gelin üniversite, damat ise lise mezunudur. Bunun yanında gelin ve damadın üniversite mezunu olduğu 22 bin 885 evlilik vardır. Üniversite mezunu kadınların yüzde 45'inin lise ve daha alt düzeydeki damatlarla evli olduğunu görüyoruz."

Güneş, ortalama çocuk sayısının 2 olduğu Türkiye'de, üniversite mezunu annelerin çocuk ortalamasının yüzde 1,3 iken, okuma yazma bilmeyen annelerin çocuk ortalamasının yüzde 4,3 olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Genel olarak bakıldığında ise annenin eğitim düzeyi ile çocuklarının eğitim düzeyi doğrudan ilişkili olduğunu görmekteyiz. Annenin eğitim düzeyi arttıkça çocuklarının eğitim düzeyi arttığı görülürken, babanın eğitim düzeyi ile çocukların eğitimi arasında bir ilişki kurulamamıştır."

Toplam 450 gün sürecek sertifika programı boyunca, katılımcılara, aile koruma süreci, aile danışmanlığı, aile içi iletişim, aile içi şiddet ve yardım alma gibi birçok konuda eğitim verileceği bildirildi.

Açılışa, Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. - BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Evlilik ve Aile Danışmanlığı Sertifika Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement