Evsen'den Ödül Töreni Eleştirisine Cevap - Son Dakika
Yerel

Evsen'den Ödül Töreni Eleştirisine Cevap

Altın Koza Yönetim Kurulu Başkanvekili Yüksel Evsen, Altın Koza Film Festivali ödüllerinin İstanbul’da verilmesiyle ilgili eleştirilere karşı, "Yapılan ödül töreni değil, daha önce kazananları açıklanmış ödüllerin sahiplerine teslim edilmesidir" dedi.

03.02.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altın Koza Yönetim Kurulu Başkanvekili Yüksel Evsen, Altın Koza Film Festivali ödüllerinin İstanbul'da verilmesiyle ilgili eleştirilere karşı, "Yapılan ödül töreni değil, daha önce kazananları açıklanmış ödüllerin sahiplerine teslim edilmesidir" dedi.

Evsen, yaptığı açıklamada, Altın Koza Film Festivali ödüllerinin İstanbul'da verilmesini eleştiren Adana Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ozan Gülaçtı'ya cevap verdi.

Ozan Gülaçtı'nın meclis üyesi seçildikten sonra 2 ödül töreni yapıldığını hatırlatan Evsen, "Siz Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili olalı 2 yıl olmuş neredeyse. ve bu sırada tam 2 tane Altın Koza Film Festivali Ödül Töreni yapılmış. Bu iki törenin ikisi de Adana'da olmuş. ve Ozan Gülaçtı da bu törenlere davetli olan protokol listesinin başlarında yer alıyor. Siz bu törenlerin hangisine icabet ettiniz? Altın Koza Film Festivali bu kadar umrunuzdaysa, ödül törenlerine neden gelmediniz? Ozan Gülaçtı'nın önce bu sorunun yanıtını vermesi gerekir" dedi.

Yapılanın ödül töreni değil, daha önce kazananları açıklanmış ödüllerin sahiplerine teslim edilmesinden ibaret olduğunu söyleyen Evsen, şöyle devam etti:

"Bilindiği gibi artan terör olayları sebebiyle Altın Koza Film Festivali'nin tüm etkinlikleri iptal edilmişti. Etkinlikler iptal edilmesine karşın jüri üyeleri Adana'ya gelmiş, filmleri değerlendirmişti. Jürinin değerlendirme sonucu Adana'da yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. Ozan Gülaçtı bu toplantıya da katılmadı. Ödülleri kazananlar Adana Divan Otel'de yapılan basın toplantısıyla açıklandıktan sonra ödül heykelcikleri doğal olarak sahiplerine verilemedi. Bu ödül heykelciklerini daha sonraki tarihte postayla göndermek yakışıksız olacaktı. Ama ödül alanları da Adana'ya getirmenin fiziki olarak zorluğu vardı. Çünkü insanlar yılda bir kez festival tarihine göre programlarını yapıyorlar, ona göre geliyorlar. Hiç kimsenin programı Adana'ya gelmeye uymadı. Tüm sanatçılarımızın yeni işleri, setleri, oyunları var. Şimdi Ozan Gülaçtı'ya sormak istiyorum. O kadar ismi Adana'ya getirmek mi, Adana'da konaklatmak mı ekonomik, yoksa Adana'dan küçük bir heyetle İstanbul'a günübirlik gidip mütevazi bir tören yapmak mı? Paralar çarçur ediliyor derken, tüm bunların düşünülmesi lazım." - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Evsen'den Ödül Töreni Eleştirisine Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement