Eyyübiye'de 40 Milyon Kredi Muamması - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye'de 40 Milyon Kredi Muamması

Eyyübiye\'de 40 Milyon Kredi Muamması

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçesinde Belediye Meclisi'nin aldığı 40 milyon liralık kredi yetkisi eleştirilere neden oldu.

19.03.2015 11:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye Belediye Meclisi 40 milyon TL kredi için yetki verdi. Kullanılması düşünülen kredinin çok ciddi bir meblağ oluşturduğunu kaydeden SP'li Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu, belediyenin bu krediyi kullanırken hataya düşmemesini istedi.

Eyyübiye Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında Eyyübiye Belediyesi Hizmet Binası, konut projesi ve park projesi olduğu iddia edilen yerler için 40 milyon TL'lik kredi yetkisi verdi.

Söz konusu kredinin ne için kullanılacağını ve sosyal medyada 'Eyyübiye Belediyesi'nin Şahin Tepesi olarak bilenen yere yapılacağı ve bu kredinin bir miktarının oraya kullanılacağı' yönündeki iddialara açıklık getirmesini isteyen Saadet Partisi (SP) Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi Yusuf Aktaşoğlu, söz konusu kredinin kullanılmasındaki çekincelerini açıkladı.

Aktaşoğlu, "Eyyübiye Belediyesi bu ayki meclis toplantısında 40 milyon TL gibi ciddi bir borçlanma talebi yetkisi geldi. Özellikle Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) meclis üyesi arkadaşlarımız ve şahsım olarak bunu sorgulama ihtiyacı hissettik. Çünkü 40 milyon TL gibi ciddi bir paranın bir ilçe belediyesi için çok büyük meblağ olacağını, yarın getireceği olumsuz durumları düşünerek bunu sorgulama ihtiyacı hissettik. Bu 40 milyon TL'yi siz ne için istiyorsunuz? AK Parti meclis üyeleri bu paranın yapılacak olan Eyyübiye Belediyesinin ilçe binasının inşası için, bununla beraber sosyal konutlar üretme için ve bir de Osmanlı mahallesinde olan park için istenildiğini beyan ettiler. Ben özellikle bu paranın çok ciddi bir para olduğunu, hibe kredilerle alınması gerektiğini ve bütün bu yollar kapandıktan sonra böyle bir paranın talep edilmesinin lazım olduğunu ifade ettim. Çünkü bu paranın bir yerde insanımıza menfi olarak etki edeceği kanaatindeydim" dedi.

ŞAHİN TEPESİ İDDİASI

"40 milyon lira ile değil bir Eyyübiye Belediyesi inşa etmek, onlarca belediye binaları inşa edilir" diyen Aktaşoğlu, gündemdeki iddialara da açıklık getirmesini istedi. Aktaşoğlu "Vatandaştan aldığımız duyumlara ve sosyal medyadan aldığımız duyumlara göre Eyyübiye Belediyesi bırakın yeni bir Eyyübiye Belediyesi inşaatı için bunu istemesini sözde ne kadar doğru bilmiyorum. Akabe boğazının sırtında olan Şahin Tepesi diye anılan bir yerin Eyyübiye Belediyesi olarak sözde alındığını, 28 milyon gibi bir paranın karşılığında alındığı ifade ediliyor. Ümit ederim ki, Eyyübiye Belediyesi, Eyyübiye Belediye Başkanı bu konuda çok ciddi muhakeme yapar. Umarım böyle bir hataya düşmez. Tabi bu bir iddia. Ne Eyyübiye Belediye Meclisine geldi ne de biz bunu yetkililerden duymadık. Ama yarın olabilecek olan bu iddianın inşallah aslı olmaz. Çünkü Şahin Tepesi ilçemiz içeresinde ulaşım yönünden en zor olan bir yer. Bununla beraber geçmişte kanların döküldüğü, bir restorasyon olduğu bir yer ve onlarca şaibenin üzerinde hakim olan bir yerin 28 milyon gibi bir para karşılığında alınması emin olun çok acı verir. Ümit ederim ki, bu iddialarımızın asılsız olması ve Eyyübiye Belediyesinin bu konuda hataya düşmemesidir.

MECLİS ÜYESİNİN HABERİ YOK

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gelen ve tartışmalara sebep olan Eyyübiye'ye bağlı Büyükçaylı köyü ve 4 mezrasının Ceylanpınar'a bağlanması konusun da meclisin ve meclis üyelerinin bilgilendirilmediğini kaydeden Aktaşoğlu, "Ben Eyyübiye Belediyesi Meclis Üyesi olarak ve büyükşehir meclis üyesi olarak biz bu insanlarımızın oyları ile seçildik. Böyle bir gelişmeden Eyyübiye Meclisinin hiç haberi yoktu ve ben de büyükşehir meclis üyesi olarak referandumu yapılmış kaymakamlıkla görüşmeler yapılmış iki belediye başkanı arasında görüşme yapılmış, oradaki insanlar gidip teklif etmişler. Yani iş bittikten sonra bir Eyyübiye Meclis Üyesi olarak ve büyükşehir meclis üyesi olarak emin olun gayet üzüldüm ve kabul etmeyi düşünürken yani ben bu işin gayet normal şartlarda referanduma gidildiğini o insanların da hizmet için daha iyi bir hizmet alabilmek için Ceylanpınar'a bağlanmaları gayet normal anayasal bir hak ama DBP'li meclis üyelerinin bu işin içeresinde bir şaibe olduğunu, yaklaşık 270'in üzerinde itiraz imzalarını gördükten sonra şahsen ben de elimi vicdanıma koyup müsterih olmadığım bir şeye imza atmadım" diye konuştu.

3 MEZRA KATILMAK İSTEMİYOR

Bölgedeki bazı insanların kendisine telefonla ulaştığını dile getiren Aktaşoğlu, oradaki 3 mezranın Ceylanpınar'a katılmak istemediğini belirtti. Aktaşoğlu, "Olmuş geçmiş bir durum DBP'li meclis üyeleri de bu konuda basın açıklaması yaptılar. Oradaki insanların mahkeme yolu açık. Mahkemeye gidecekler. Ben bu işin keşke bir haberdar edilip bu insanlarımızın gerçekten gitmek istediklerini kanaat ettikten sonra gitmeleri söz konusu olsaydı, tabi ki biz de evet oyu kullanacaktık. Ben de bu konuda DBP'li meclis üyeleri ile beraber ret oyu kullandım. Tabi gazeteci arkadaşlarımızda ordaydı çok ciddi tartışmalar oldu. Daha sonra AK Parti ve DBP'li meclis üyelerinin özür tartışması anlamında ciddi tartışmalar oldu. Bunların barışması noktasında girişimlerimiz oldu. Allah'a şükür yani barış noktasında emeğimiz olmuşsa da halkım adına sevindirici bir durum" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye'de 40 Milyon Kredi Muamması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement