Eyyübiye'de Engellilere Yönelik Çalışmalar - Son Dakika
Güncel

Eyyübiye'de Engellilere Yönelik Çalışmalar

Eyyübiye\'de Engellilere Yönelik Çalışmalar

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlara yönelik 3G hizmeti başlattı.

17.02.2015 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Eyyübiye İlçe Belediyesi, engelli ve 65 yaş üstü vatandaşların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na 3G yüz tanıma video konferans sistemiyle ulaşmalarını sağlayan projeyi hayata geçirdi.

Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan sistem sayesinde engelli ve 65 yaş üstü vatandaşlar, vakfa gitmeden video konferans sistemiyle sorunlarını aktarabilecek. Sistemin açılışını gerçekleştiren Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci vakfa canlı bağlanarak 3 engelli vatandaşın işlemini gerçekleştirdi.

'Engelsiz bir yaşam' sloganıyla engellilere yönelik çalışmalarına devam eden Eyyübiye Belediyesi, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan 3G yüz tanıma video konferans sistemini, Eyüp Peygamber makamında bulunan Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneğinde hayata geçirdi.

Eyyübiye ilçesi sınırlarında bulunan yaklaşık 5 bin engellinin, mesafe olarak kendi bölgelerine uzak olan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gitme noktasında yaşadıkları sorunun önüne geçmek için harekete geçen Eyyübiye Belediyesi yetkilileri 3G yüz tanıma video konferans sistemiyle engelli vatandaşların işlemlerini artık daha kolayca gerçekleştirebileceklerini belirtti.

EKİNCİ: ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK İSTİYORUZ

Eyüp Peygamber makamında bulunan Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneğinde gerçekleşen açılış törenine, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı İsmail Demirbaş, Belediye Meclis Üyeleri, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Eyyübiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mehmet Hamcan, Eyyübiye İlçe Sağlık Müdürü Şehmuz Göz, Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneği Başkanı İmam Karadaş ile engelli ve aileleri katıldı.

Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur'un duasıyla kesilen kurdelenin ardından merkeze geçen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, 3G yüz tanıma video konferans sistemiyle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına canlı bağlanarak 3 engellinin işlemini gerçekleştirdi. Video konferans siteminin açılışında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, "Engelsiz bir yaşam için yapılabilecek başka ilkler varsa onları da yapmaya hazırız" dedi.

KARADAŞ: BU ÇALIŞMANIN ÖRNEK OLMASINI İSTİYORUZ

3G yüz tanıma video konferans sisteminin açılışında duygusal anlar yaşan Eyyübiye Bedensel Engelliler Dernek Başkanı İmam Karadaş ise sorunlarına duyarsız kalmayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür etti.

Açılış törenin in ardından Başkan Ekinci engelli bir çiftin nikâhını da Eyyübiye Bedensel Engelliler Derneği'nde kıydı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eyyübiye'de Engellilere Yönelik Çalışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement