Ezanı Güzel Okuma" Kursunu Tamamlayanlara Sertifika Verildi - Son Dakika
Yerel

Ezanı Güzel Okuma" Kursunu Tamamlayanlara Sertifika Verildi

Yozgat'ın Boğazlıyan Müftülüğü’nün hizmetlerde verimlilik ve kalitenin yükseltilmesi amacıyla din görevlilerine yönelik düzenlediği "Ezanı Güzel Okuma" hizmet içi eğitim kursunun ikinci etabı tamamlandı.

24.03.2014 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Boğazlıyan Müftülüğü'nün hizmetlerde verimlilik ve kalitenin yükseltilmesi amacıyla din görevlilerine yönelik düzenlediği "Ezanı Güzel Okuma" hizmet içi eğitim kursunun ikinci etabı tamamlandı.

Hizmet içi eğitim kursu kapsamında düzenlenen "Ezanı Güzel Okuma" kursunu başarıyla tamamlayan 23 din görevlilerine düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kaymakam Ahmet Dilsiz, ilçe müftülüğü toplantı salonunda gerçekleşen yarışmaya sonrası yaptığı konuşmada şu ifadelerde bulundu:

"Ezan dinimizin sembolüdür. Güzel sesle okunan her ezan insanların üzerinde olumlu etki bırakır. Dinimizde ezanın çok önemli bir yeri vardır. Onu güzel bir eda ile okumak da önemlidir. Bu güzelliği talep eden ve bu kursu başarıyla bitirenleri tebrik ediyorum."

İlçe Müftüsü Mehmet Güler ise, kursiyer din görevlilerinin başarılı ve verimli bir eğitim sürecinden geçtiğini belirterek şu şekilde konuştu:

"Bir ay süren kursta tasavvuf ve cami musikisi alanında çalışmalar yapıldı. Günde 5 vakit okunan ezanların her vaktinde ayrı ayrı makamda okuma çalışması yapıldı. Sabah ezanı saba, öğle ezanı uşşak, ikindi ezanı rast, akşam ezanı segah ve yatsı ezanı hicaz olmak üzere 5 farklı makamda ezan çalışması yapıldı. Ayrıca hüseyni makamında da sela çalışması yapıldı."

Konuşmaların ardından kursiyerlere belgelerini kaymakam Ahmet Dilsiz ve İlçe Müftüsü Mehmet Güler, tarafından verildi. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ezanı Güzel Okuma' Kursunu Tamamlayanlara Sertifika Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement