Ezidilerin Dramı Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Ezidilerin Dramı Sürüyor

Ezidilerin Dramı Sürüyor

IŞİD çetelerinin saldırısından canlarını kurtararak Batman'a sığınan Ezidiler, geride bıraktıkları yakınlarını düşünüyor.

18.08.2014 11:55

Şengal'de IŞİD çetelerinin saldırısından canlarını kurtararak Batman'daki Ezidi köylerinde bulunan yakınlarının yanına sığınan Ezidiler, geride bıraktıkları yakınlarını düşünüyor.

Irak'ta Sincar Bölgesindeki Şengal kentinde yaşanan IŞİD vahşetinden kaçarak Batman'daki Ezidi köylerine yerleşen onlarca aile, geride bıraktıkları yakınlarından bir daha haber alamadıklarını belirttiler.

Yaşanan katliamın kaybolan yakınlarından haber alamadıklarını belirten Ezidiler, yakınlarına sahip çıkılmasını istedi.

Ailesiyle birlikte Beşiri ilçesine bağlı Ezidi Köyü Çınera'ya yerleşen Newaf Reis, aslen Til Ezêr köyünden olduklarını ve katliamın yaşandığı sırada Xanesore köyünde bulunduklarını belirterek, "Böyle bir vahşet tarihte yaşanmadı. Yaklaşık 50 Ezidi köyü boşaldı. Bizi katlettiler ve kadınlarımızı, kızlarımızı kaçırdılar. 3 amcakızımı da kaçırdılar. Şu ana kadar onlardan bir haber alamadık. 12 yaşındaki kardeşim Mustafa, biz kaçtığımız sırada kayboldu. Ondan da bir haber yok. Yengem ağır yaralandı, bir damadımız katledildi. Şu an IŞİD çeteleri köyümüze yerleşmiş durumda. Tüm vicdan sahibi insan haklarından bahseden ülkelere sesleniyoruz, bize sahip çıksınlar. Biz tüm dünyanın yardımına muhtacız" dedi.

Şengal'den geldiklerini belirten Meyaser İlyas adlı Ezidi kadın ise, katliamda iki eltisi, amcası, amcaoğlu, halası ve halasının kızını yitirdiğini belirterek, şunları söyledi; "Kaçırılan yakınlarımızdan bir haber alamadık. Bizler buradayız ancak yüreğimiz topraklarımızda. Biz sadece kendimizi değil, tüm Ezidi halkına ağlıyoruz."Beşiri'ye bağlı Fakira köyüne yerleşen Ezidi Şeyhi İlyas Mirze ise, daha önceden IŞİD'in Ezidilere saldıracağı duyumları aldıklarını, ancak Peşmergelerin kendilerini koruyacağını düşündüklerini belirterek, "Sabah uyandığımızda IŞİD çetelerinin heryere saldırdığını ve Peşmergelerin kaçtığını gördük. Saldırıda kardeşim Şeyh Ali ve oğlu Dilşar Ali katledildi. Yalnızca kendimizi ve çocuklarımızı kurtarabildik. Geride bıraktıklarımızın akıbetini bilmiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Ezidilerin Dramı Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement