Fasl-I Şahane'de Sunay Akın Rüzgarı - Son Dakika
Magazin

Fasl-I Şahane'de Sunay Akın Rüzgarı

Fasl-I Şahane\'de Sunay Akın Rüzgarı

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde (AVM) düzenlenen, 5. Fasl-ı Şahane Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan Sunay Akın, 1600’lü yılların başında ilk mahyanın İstanbul’da kurulduğunu söyledi.

12.07.2014 23:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde (AVM) düzenlenen, 5. Fasl-ı Şahane Ramazan etkinlikleri kapsamında sahne alan Sunay Akın, 1600'lü yılların başında ilk mahyanın İstanbul'da kurulduğunu söyledi.

Samsun'un Atakum ilçesinde bulunan Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin geleneksel hale getirdiği 'Fasl-ı Şahane' etkinlikleri kapsamında şair-yazar Sunay Akın, sevenleriyle buluştu. AVM'nin 3. katında kurulan sahnede hayranlarının karşısına çıkan şair yazar Sunay Akın Ramazan ayının önemine değindi.

Ramazan ayı boyunca iki minare arasında mahyaların elektrikli ampullerle yazıldığını hatırlatan Sunay Akın, "Elektrik olmadığı dönemlerde mahyalar ne ile yazılıyordu. Kandillerle içinde ateş yanan kasecikler ile mahyanın ilk kurulduğu, ne zaman kurulduğu bilinmiyor. İslam kültürünü yaşayan kentler arasında mahya İstanbul'a özgüdür biz bulduk. Mahya bizim kültürümüzün bir eseridir. 1600'lü yılların başında ilk mahya İstanbul'da kurulmuştur" dedi.

Yaklaşık 2 saate kadar sahnede kalan Akın, daha sonra hayranları ile sohbet etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Magazin Fasl-I Şahane'de Sunay Akın Rüzgarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement