Fatih Projesi - Son Dakika
Yerel

Fatih Projesi

Çorum'da, Fatih Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

22.05.2015 11:48

Çorum'da, Fatih Projesi kapsamında öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Vali Yardımcısı Adem Saçan, Anadolu Lisesi'nde düzenlenen tablet dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, proje kapsamında il genelinde öğrencilere tablet dağıtımının sürdüğünü söyledi.

Öğrencilere teknolojiyi eğitime dönük kullanma çağrısında bulunan Saçan, "Bundan yıllar önce bu imkanlar bulunmuyordu. Şimdi teknolojiyle eğitim görme fırsatı bulunuyor. Öğrencilerimizin bu fırsatı iyi değerlendireceklerine inanıyorum" dedi.

AK Parti Çorum Milletvekilli Cahit Bağcı da eğitimde teknolojik dönüşüme dikkat çekerek sınıfların etkileşimli tahtalarla donatılırken öğrencilerin de artık tabletleriyle eğitim aldıklarını dile getirdi.

Proje hakkına bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ise 37 okulda öğrenim gören 9. sınıf 5 bin 100 öğrenciye tablet dağıtımının gerçekleştirileceğini kaydetti.

İl genelinde bugüne kadar 83 okulda bin 842 etkileşimli tahta kurulumunun yapıldığının altını çizen Büyük, "Etkileşimli tahtaların yanı sıra geçtiğimiz yıl eğitim ve öğretim döneminde 7 bin tablet bilgisayar dağıtıldı. Bütün tabletler, kablosuz erişime açık halde dağıtılacak. Öğrenciler, tabletlerinden bakanlığımızın kendileri için sağladığı güvenli internet içeriği prosedürü ile diledikleri zaman diledikleri yerden internete bağlanabilecekler" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Saçan, Milletvekili Bağcı, Milli Eğitim Müdürü Büyük ve AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu öğrencilere tablet bilgisayarlarını eslim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Fatih Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement