Fatma Şahin, Çat Kapı Ziyaret Ettiği Evde İftar Sofrası Hazırladı - Son Dakika
Güncel

Fatma Şahin, Çat Kapı Ziyaret Ettiği Evde İftar Sofrası Hazırladı

Fatma Şahin, Çat Kapı Ziyaret Ettiği Evde İftar Sofrası Hazırladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iftar vakti çat kapı ziyaret ettiği evin mutfağına girip üzerine önlük giydi, yemekleri tabaklara hazırlayarak yer sofrasına taşıdı.

22.06.2016 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iftar vakti çat kapı ziyaret ettiği evin mutfağına girip üzerine önlük giydi, yemekleri tabaklara hazırlayarak yer sofrasına taşıdı. Ziyaret edilen aile mutlu olurken Fatma Şahin, "İftarda vatandaşlarımızı çat kapı ziyaret ederek, birlik ve beraberliğimizi güçlendirip, sofralarımızı paylaşıyoruz" dedi.

Ramazan ayı nedeniyle çat kapı ziyaretlerle Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gastronomi şehri Gaziantep'in yerel yemekleriyle ailelere sürpriz yapıyor. Şahin, dün iftar saatinde de Konak Mahallesi'nde oturan gırtlak kanseriyle mücadele eden Altan Özdemir'in evine konuk oldu. Elinde içerisinde güveç olan çömlekle kapıya gelen Fatma Şahin, 6 çocuk, 4 torun sahibi Emine ve Altan Özdemir çiftini şaşırttı. Zili çalan ve aile bireylerini şaşırtan Şahin, evin mutfağında önlük giydi, yuvalama çorbası, güveç ve pilavı tabaklara doldurarak yere açılan iftar sofrasına getirdi.

İFTAR DUASI YAPTIRDI

Herkesi şaşırtan Fatma Şahin, beraberindeki belediye görevlileri ile Özdemir ailesinin iftar sofrasına oturdu. Aile bireyleri ve çocuklar ile sohbet ederek bekleyen Fatma Şahin, ezanın okunmasıyla birlikte sofradakilere duası yaptırdı. Fatma Şahin daha sonra Özdemir ailesi fertleri ile birlikte yuvalama çorbası, güveç, pilav ve lahmacundan oluşan yemeklerden yedi.

"ÇAT KAPI ZİYARETLERLE, BAĞLARIMIZI GÜÇLENDİRİYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ramazan nedeniyle iftar saatinde kentin farklı semtlerinde yalnız, hasta ve mağdur aileleri çat kapı ziyaret ettiklerini söyledi. Ziyaretlerde hem gastronomi kenti olan Gaziantep yemeklerinin lezzetini paylaştıklarını, hem de bu vesileyle mutfağa girdiğini anlattı.

Konuk oldukları ev sakinleriyle iftar sofrasına oturarak birlik ve beraberlik bağlarını güçlendirdiklerini vurgulayan Fatma Şahin şöyle dedi:

"Ramazan nedeniyle ailelerimize çat kapı ziyaretler yapıyoruz. Bugün de Özdemir ailesinin evine ziyarete geldik. Ailenin çocukları ve torunlarıyla tanışma fırsatımız oldu. Bunu niye yapıyoruz? Ramazan çünkü beraberinde güzel duyguları canlandırıyor. Biz bir sürpriz yapalım ve gittiğimiz yerlere gastronomi şehri olduğumuzu da anlatalım istedik. Yerel mutfağımızda bulunan yuvalamamız, lahmacunumuz, baklavamızı alalım ve ailemizi ziyaret edelim, çat kapı onlara sürpriz olsun, birlikte soframızı paylaşalım istiyoruz. Dertleşelim, sohbet edelim, birbirimizle olan kardeşliğimizi güçlendirelim diye bugün bu aileye ziyarete geldik."

"MUTFAĞA DAHA ÇOK GİRMEYE BAŞLADIM"

Gaziantep'in UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na gastronomi dalında dahil olmasıyla sorumluluklarının arttığını ve kendisinin daha çok mutfağa girmeye başladığını da anlatan Fatma Şahin, "Şimdi mutfağa bu gastronomi meselesinden sonra daha çok girmeye başladım. Bu bir vesile oldu. Bir taraftan yağlı köfte yapıyorum, bir taraftan omaç tarifi veriyorum. Bugün de yuvalamayı ve güvecimizi kendi elimizle koyduk. Gaziantep olarak bizim hakikaten bizim çok zengin mutfağımız var. Şu an evinde bulunduğumuz Emine hanım gibi kadınlarımız sayesinde mutfağımızda çok çeşitliliğimiz var. Bu özelliğimiz; Ramazanın bereketiyle, mağfiretiyle, ülfetiyle birleşsin istedi" dedi.

Fatma Şahin ve ekibini iftar sofrasında konuk eden 6 çocuk annesi Emine Özdemir ise büyük şaşkınlık yaşadığını belirterek, "Şaşırdım şoktayım şu an, Çok şaşırdım ve çok mutluyum. Soframıza misafir olduğu için başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Ziyaret baklava ikramıyla sona erdi.

- Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatma Şahin, Çat Kapı Ziyaret Ettiği Evde İftar Sofrası Hazırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement