Kızılay'dan Fatsalı Öğrencilere Diş Taraması - Son Dakika
Yerel

Kızılay'dan Fatsalı Öğrencilere Diş Taraması

Kızılay\'dan Fatsalı Öğrencilere Diş Taraması

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, Kızılay Fatsa Şubesi, ilçeye bağlı Kösebucağı Mahallesinde bulunan öğrencilere diş taraması yaptı.

25.02.2015 18:22  Güncelleme: 18:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Fatsa ilçesinde Kızılay Fatsa Şubesi'nce, ilçeye bağlı Kösebucağı Mahallesi'nde bulunan öğrencilere diş taraması yapıldı.

Kösebucağı Okulu'nda öğrenim gören 70 öğrenciye Kızılay Fatsa Temsilciliği'nce temin edilen diş macunu ve diş fırçaları dağıtılarak Diş Hekimi Murat Kaynaroğlu tarafından ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Muayene olmak için sıralarında oturan arkadaşlarını ve diş hekimini izleyen minik öğrenciler, ilginç görüntüler oluşturdu. Diş hekiminin muayenesi sırasında ağzını açan arkadaşlarını takip eden küçük öğrencilerden bazılarının farkında olmadan ağzını açtığı, bazılarının da elleriyle ağzını kapattığı görüldü.

Kızılay etkinlikleri çerçevesinde ağız ve diş sağlığı bakımını öğrencilere yönelik gerçekleştirdiklerini belirten Kızılay Fatsa İlçe Başkan Erdi Şevketoğulları, "Kızılay, yurt içinde ve dışında savaş, deprem, hastalık salgını, yangın ve su baskını gibi durumlarda zarar görenlere yardım eden, ilaç, yiyecek, giyecek, çadır sağlayan ve bağışlarla yaşayan bir kurumdur. Yurdun muhtelif yerlerinde ortaya çıkan tabii afet ve felaketlerde, Kızılay bütün imkanlarıyla felaketzedelerin ilk ve acil yardımlarına koşar. Böyle durumlarda vatandaşların barınmaları, beslenme ve tedavileri Kızılay ekiplerince karşılanmaktadır. Ayrıca başka devletlerde meydana gelen afet yardımlarına katılır. Ekipler göndererek, malzeme ve para yardımında bulunur. Kızılayın, savaşta ve barışta, milletlerarası yardımlaşmalarda çeşitli görevleri vardır. Bu anlamda da sizleri okullarınıza kadar gelerek gönüllü doktorumuz Murat Bey eşiğinde sağlık taraması yaptık. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek" dedi.

Diş Hekimi Murat Kaynaroğlu, "Öğrencilerimizin genel olarak dişlerinde sorunlar var. Öğretmenlerine bu konuda bilgilendirme yaptık. Kızılay etkinlikleri çerçevesinde buraya gelerek diş ve ağız sağlığı taramasını yaptık" diye konuştu.

Okul Müdürü Saim Sözeri ise, "Kızılay Fatsa Şubesi'ne okulumuzu seçtiği için teşekkür ederiz. Öğrencilerimize ücretsiz bir şekilde ağız ve diş sağlığı taraması yaptılar" şeklinde konuştu.

Ağız ve diş sağlığı taraması sonrasında tüm öğrencilere diş fırçası ve macunu hediye edildi. Program Fatsa Kızılay Derneği Başkanı Erdi Şevketoğlulları'nın Diş Hekimi Murat Kaynaroğlu'na plaket vermesi ile son buldu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızılay'dan Fatsalı Öğrencilere Diş Taraması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement