Fazıl Hüsnü Dağlarca 100. Doğum Gününde Anıldı - Son Dakika
Güncel

Fazıl Hüsnü Dağlarca 100. Doğum Gününde Anıldı

Fazıl Hüsnü Dağlarca 100. Doğum Gününde Anıldı

Ünlü Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, doğumunun 100'üncü yılında yakınları ve sevenleri tarafından Beşiktaş'ta düzenlenen anma gecesiyle anıldı.

27.08.2014 09:43  Güncelleme: 09:47

Ünlü şair Fazıl Hüsnü Dağlarca, doğumunun 100'üncü yılında yakınları ve sevenleri tarafından Beşiktaş'ta düzenlenen anma gecesiyle anıldı.

Beşiktaş Belediyesi, doğumunun 100. yılında Türk Şiiri'nin büyük Şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca için "Şiir ve Anılarla Dağlarca Gecesi" başlığı altında anma gecesi düzenledi. Ölümünün ardından, yakın dostları ve sevenleri tarafından doğum günü unutulmayan ünlü şair Dağlarca'nın, doğduğu Beşiktaş'ta düzenlenen anma gecesinde 100'üncü yaş günü kutlandı. Abbasağa Parkı'nda düzenlenen törende Dağlarca için yakın dostları ve sevenleri tarafından şiirler okundu. Daha sonra ünlü şairin hayatının anlatıldığı 'Dağlarca Burada' isimli belgeselinin bir bölümü izlendi. Belgeselde Doğan Hızlan, Ataol Behramoğlu, Sami Karaören, Prof. Talat Sait Halman, Zeynep Oral'ın da bulunduğu 30 kadar isim şair ve insan Dağlarca'yı gelecek kuşaklar için anlattı.

Şairlerin ve düşünürlerin unutulmaması gerektiğini vurgulayan 'Dağlarca Burada' isimli belgeselin yapımcısı Yasemin Arpa, " Dağlarca'nın bir sözü var. Diyor ki; duyarlılık geleceğin bilincidir. Biz şairlerimize, yazarlarımıza, düşünürlerimize ve üretenlerimize toplum olarak sahip çıkıp, hepsine burada diyebilmeliyiz. Yaşamları sonlandığında onlar yapıtlarını ya da şiir kitaplarını almıyorlar yanlarına. Bizimle birlikte onlar yani eserlerde devam ediyor. Ama biz onları okudukça, izledikçe yaşatıyoruz" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Fazıl Hüsnü Dağlarca 100. Doğum Gününde Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement