Fenerbahçeli Taraftarları Düşündüren Transfer Planlaması - Son Dakika
Spor

Fenerbahçeli Taraftarları Düşündüren Transfer Planlaması

Fenerbahçeli Taraftarları Düşündüren Transfer Planlaması

Şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'nin Aziz Yıldırım döneminde şampiyonluk sonrası transfer politikasını sizler için inceledik.

29.04.2014 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'deki 19. şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe'de taraftarın gözleri artık transfere odaklanmış durumda.

Geçtiğimiz sezonu Galatasaray'ın 10 puan ardında kapatmasının ardından sezona Bruno Alves, Kadlec, Alper Potuk, Samuel Holmen ve Emmanuel Emenike gibi önemli transferlerle giren Fenerbahçe'de şampiyonluklar sonrası transfer döneminin nispeten daha sakin geçmesi dikkat çekiyor.

Tek yabancı transferi yapılmadı

2000-2001 sezonunda yaşanan şampiyonluğun ardından bir sonraki transfer döneminde tek yabancı transferi yapmayan sarı lacivertli takım sezona Oktay Derelioğlu, Hakan Bayraktar, Ümit Özat, Ceyhun Eriş ve Ali Akdeniz transferleriyle girmiş; Şampiyonlar Ligi'nde 0 çekilen sezon ligde Galatasaray'ın ardından ikinci sırada tamamlanmıştı.

Alex istisnası

Aziz Yıldırım döneminde iki yıl üst üste şampiyonluğun yaşandığı tek sezon olan 2004-2005 sezonuysa Fenerbahçe'nin Yıldırım dönemindeki şampiyonluk sonrası durgun transfer politikasının tek istinası görüntüsünde. Sarı lacivertli takımın 2003-2004 sezonu şampiyonluğunun ardından yaz transfer döneminde kadrosuna Real Madrid ve Manchester United gibi yıldızların talip olduğu Alex de Souza'yı katan Fenerbahçe, Barcelona'dan Rüştü Reçber'in yanı sıra Serkan Balcı, Önder Turacı, Deniz Barış, Murat Hacıoğlu ve Fabiano isimlerle kadrosunu güçlendirmişti. Devre arası Nicolas Anelka'yı da kadrosuna dahil eden sarı lacivertliler sezonu 80 puanla şampiyon olarak tamamlamıştı.

Appiah yetmedi

2005-2006 sezonunda iki sezon üst üste kazanılan şampiyonluğun da rehavetiyle transfer dönemini son derece durgun geçiren Fenerbahçe, Juventus'un Arsenal'den Patrick Vieira'yı almasının ardından domino taşı etkisiyle Appiah'ı transfer eden Fenerbahçe, sezonu Denizli'de şampiyonluğu kaybederek tamamladı.

Roberto Carlos şampiyonluk yaşayamadı

Zico ile 100. yılda kazanılan şampiyonluğun ardından Başkan Yıldırım'ın transferi için uzun yıllardır uğraş verdiği Roberto Carlos'u transfer eden Fenerbahçe, kadrosunu Yasin Çakmak, Wederson, İlhan Parlak, Colin Kazım gibi alternatiflerle takviye etti. Sarı lacivertli takım ligi ikinci sırada tamamlarken, o sezon yapılan tranferlerden takımda kalan tek isim Gençlerbirliği Oftaş'tan transfer edilen Gökhan Gönül oldu.

İkinci büyük transfer harekatı 3 Temmuz'a takıldı

2005 yılında yapılan şampiyonluk sonrası kadroyu güçlendirme harekatının bir benzeri 2011-2012 sezonu öncesi yaşandı. Kadrosunu Anadolu takımlarında gösterdiği performansla dikkatleri çeken Emmanuel Emenike, Sezer Öztürk, Serdar Kesimal ve Orhan Sam gibi isimlerle takviye eden ve adı Lassana Diarra, Gökhan İnler gibi isimlerle anılan Fenerbahçe, bu kez 3 Temmuz engeline takıldı. Karabükspor'dan transfer edilen Emenike'nin Spartak'a, Mamadou Niang'ınsa Katar'a transferi sonrasında Henri Bienvenu transferi gerçekleşti. Diego Lugano'yu PSG'ye kaptıran sarı lacivertliler, Andre Santos'un boşluğunuysa Reto Ziegler ile doldurdu

Önümüzdeki sezon da Avrupa kupalarında mücadele edemeyecek olan Fenerbahçe'nin kadrosunu kimlerle takviye edeceği sorusu gündemi meşgul ederken, geçmiş yıllardaki bu tablo taraftarları düşündürüyor.

Uğur Aktan

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Fenerbahçeli Taraftarları Düşündüren Transfer Planlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement